SON DAKİKA

Öcalan'dan suikast uyarısı!

Barış süreci kapsamında İmralı'ya giden Ahmet Türk'e görüşmede, Öcalan'ın 'Süreci sabote etmek isteyenler tarafından suikaste uğrayabilirsin' diye uyardığı iddia edildi. 09 Şubat, 2013 13:50 Güncelleme: 09 Şubat, 2013 13:50 Öcalan'dan suikast uyarısı!

Barış süreci kapsamında İmralı'ya giden Ahmet Türk'e görüşmede, Öcalan'ın 'Süreci sabote etmek isteyenler tarafından suikaste uğrayabilirsin' diye uyardığı iddia edildi.

 

Barış sürecinde yürütülen görüşmeler kapsamında 3 Ocak'ta İmralı'ya giden DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Öcalan'la görüşmüştü.

Görüşme sonrası detaylı bir açıklama yapmayan Türk ve Ata'ya Öcalan'dan 'dikkatli olun' uyarısı yapıldığı öğrenildi. MİT koordinasyonunda yapılan görüşmede Öcalan'ın, Türk'e süreç kapsamında gelinen noktada, girişimleri sabote etmek isteyenlerin olacağını ve buna karşı dikkatli olunması gerektiğini söylediği kaydedildi.

KULAĞIMIZA BAZI BİLGİLER GELİYOR

Öcalan, 'Süreci sabote etmek isteyenler tarafından suikast girişimleri olabilir' diye uyardığını doğrulayan Ahmet Türk, Öcalan'ın kendisine, 'İmralı'daki görüşme sırasında bizleri uyardı. Belli bir noktaya gelindiğini söyledi. Müzakere süreci kapsamında provokasyonların gelişebileceği ve sürece katkısı olan herkesin dikkatli olması gerekir' dediğini söyledi. Müzakere süreci kapsamında İmralı'da gerçekleştirilen görüşmelerle kritik bir misyon üstlenen Ahmet Türk, 'Sabotaj ihtimali ile ilgili bizim kulağımıza da bazı bilgiler geliyor' dedi. (Yeni Şafak)


Yorum Ekle