SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesi Meyve Bahçelerinde İnceleme Yapacak

Iğdır Üniversitesi Meyve Bahçelerinde İnceleme Yapacak 04 Temmuz, 2019 02:19 Güncelleme: 04 Temmuz, 2019 02:19 Iğdır Üniversitesi Meyve Bahçelerinde İnceleme Yapacak

Iğdır Üniversitesi ile Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında imzalanan İş Birliği Protokolü kapsamında meyve bahçelerinde topraktan atmosfere yayılan Karbondioksit (CO₂) miktarı ve toprağın Oksijen (O₂) içeriğindeki değişimler incelenecek.

Iğdır Üniversitesi ile Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Iğdır ilinde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı araştırma istasyonundaki meyve bahçelerinde topraktan atmosfere yayılan Karbondioksit (CO₂) gazı ve toprağın Oksijen (O₂) içeriği belirlenecek.

Araştırmada gaz ölçümleri sırasında toprağın nem ve sıcaklık değişimlerine ilave olarak fotosentetik aktif radyasyon değerleri de eş zamanlı olarak kaydedilecek. Araştırma kapsamında meyve bahçelerinde topraktan atmosfere salınan karbondioksit miktarı ve toprağın oksijen konsantrasyonundaki değişimler kaydedilip gerekli analize tabi tutulacak.

 

Yorum Ekle