SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta Regaip kandili programı düzenlendi

28 Ocak, 2023 09:34 Güncelleme: 28 Ocak, 2023 09:34 Doğubayazıt'ta Regaip kandili programı düzenlendi

Doğubayazıt Belediyesine bağlı kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen Regaip kandili programı, vatandaşların yoğun ilgisi ile kutlandı.

Belediye Başkanı Yıldız Acar ve yönetimi, Mahalle ve köy muhtarları, Din görevlileri, İlçe müftüsü ve  Yüzlerce vatandaşın katıldığı Regaip kandili programı, Mevlid-i Şerif, dualar ve akabinde ilahi şöleni ile kutlanırken, manevi duygular ayyuka çıktı. 

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Başkan Acar; "Değerli vatandaşlar kıymetli katılımcılar, öncelikle üç ayların başlangıcı ile beraber bu Mukaddes günde, başta bütün İslam aleminini, gurbetteki ve tüm hemşehrilerimin üç ayların başlangıcı ve  Regaip kandili Mübarek olsun. Birlik ve beraberlik içinde yaşamamızın en temel kuralları olan saygı ve sevgi ile muhabbetimiz artsın istiyorum. Özellikle son zamanlarda dış ülkelerde rehberimiz olan  Kur'an'ı Kerim'e yapılan bu alçakça davranışı kendim ve halkım adına kınıyorum. Bu kabul edilemez durum bizi gerçekten çok üzmüştür. Bunun yanı sıra  Biz sadece şahsi olarak değil, kurum olarak da üzerimize düşen her görevi yapmak zorundayız. Ayrıca ülke çapında yaşanan kuraklık nedeni ile büyük zorluklar bizleri bekliyorken,  İlçe müftümüzün "Her Anne ve Baba çocuklarına yemekten sonra  yağmur duası yaptırsın"  cümlesine çok katılıyorum. Lütfen israftan da kaçınalım. Bugün bu manevi duygular ile aynı çatı altında toplanmak da bizi gerçekten çok mutlu etti. Biz ancak sizinle varız . Kandilinizi tekrardan kutlarım" dedi.

Yorum Ekle