SON DAKİKA

Kaymakam Akpınar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

24 Temmuz, 2021 11:10 Güncelleme: 24 Temmuz, 2021 11:10 Kaymakam Akpınar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

24 Temmuz 1908 tarihi ülkemizde basından sansürün kaldırıldığı,  gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başlandığı ve  sansürün ağır suçlardan biri sayıldığı tarihtir. Bu nedenle  her yıl 24 Temmuz günü ülkemizde “Gazeteciler ve Basın Bayramı ” olarak kutlanıyor. Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar,  “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla, bir mesaj yayımladı. Kaymakam Akpınar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayan, kamu yararını gözeterek halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları  demokrasinin güçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Bu kapsamda, sansürün kaldırılışının 113. yıl dönümünde, tüm basın mensuplarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını" en içten dileklerimle kutlar, sağlık, esenlik, başarı ve kolaylıklar dilerim."

Yorum Ekle