SON DAKİKA

Yapımı Tamamlanan Mezbahana Kesimlere Başladı

Ağrı Belediyesi tarafından projesi tamamlanan mezbahana kesimlerine başladı. 03 Eylül, 2015 01:31 Güncelleme: 03 Eylül, 2015 01:31 Yapımı Tamamlanan Mezbahana Kesimlere Başladı

Ağrı Belediyesi  tarafından projesi tamamlanan mezbahana kesimlerine başladı.


Yapımı tamamlanan mezbahana ile birlikte artık kaçak kesimlerin önüne geçerek, daha hijyenik bir ortamda kesimler yapılacak. Ağrı Belediyesi  mezbahana sinde  8 kasap 1 Şoför ve 1 Veteriner olmak üzere toplam 10 kişi hizmet verecektir.


Yaklaşık 100 Büyük baş kesim kapasiteli olan mezbaha nede günde ortalama 50 büyükbaş 30 küçükbaş hayvan kesimleri hedefleniyor.

 

Kasaplar tarafından getirilen hayvanlar muayene edildikten sonra kesim işleri başlıyor.

 

Daha sonra 24 saat soğuk hava deposunda dinlendirildikten sonra yine muayene edilerek, Ağrı belediyesine ait  termoking (soğuk hava deposu) özelliği olan araçla kasaplara teslim ediliyor.

 

 

Yorum Ekle