Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin birçok ilinde köklü bir geçmişe ve geniş bir nüfusa sahip olan Pinyanişi ailesi, İstanbul’da kurumsal bir çatı altında bir araya geliyor. İstanbul Pinyanişililer Aile Mensupları Derneği, düzenleyeceği görkemli bir törenle kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Açılış 19 Temmuz’da
"Birlikte Güçlüyüz, Birlikte Geleceğe Yürüyoruz" sloganıyla yola çıkan derneğin açılış töreni, 19 Temmuz 2026 Pazar günü Fatih Mah. 1870 Sokak No:1/ Kat:4 Medipol Hastanesi arkası Bağcılar/İstanbul adresinde gerçekleştirilecek. Gelenekleri yaşatmayı, aile değerlerini gelecek nesillere aktarmayı ve metropoldeki aile mensupları arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmeyi hedefleyecek.
Zeydan Ailesi Onur Konuğu Olacak
Bölgenin ileri gelenlerinden Aşiret Reisi Ali İhsan Zeydan, Teoman Zeydan ve Rüştü Zeydan’ın onur konuğu olarak katılacağı bu anlamlı gün için tüm hazırlıklar son sürat devam ediyor.
Dernek yönetiminden yapılan açıklamada, tüm hemşehriler ve dostlar bu büyük buluşmaya davet edilerek, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirecek olan derneğimizin açılışında siz değerli aile mensuplarımızı ve dostlarımızı aramızda görmekten onur duyarız. Tüm halkımız davetlidir" denildi.