SON DAKİKA

Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk'ten 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk'ten 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı 01 Eylül, 2016 15:08 Güncelleme: 01 Eylül, 2016 15:08 Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk'ten 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Tutak Belediye Başkanı Fırat Öztürk'ten 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Türkiye içinde ve dışında çatışmaların artmasıyla birlikte, barış talebinin öne çıktığı bir dönemde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyoruz. Bu yıl 1 Eylül Dünya Barış günü, yaşadığımız coğrafyada artan çatışma, saldırı ve katliamların, içeride ve dışarıda kışkırtılan savaş ve şiddet politikalarının sonucu olarak yaşanan ölümler, baskı ve şiddet uygulamalarının yaşandığı bir döneme denk gelmiştir.

Türkiye halklarının yıllardır özlem duyduğu, silahların tamamen susup demokratik siyasetin konuşulduğu, halklar arasındaki barış ve kardeşlik duygularının güçlendiği bir ortamın yaratılması gerekmektedir. Bugün silahların susması ve şiddetin sona ermesi, savaştan beklentileri olan barış düşmanları dışında toplumun tüm kesimlerinin ortak beklentisi haline gelmiştir.

Savaşların, işgallerin yoğunlaştığı, farklı milliyetlerden ve mezheplerden halkların birbirine karşı kışkırtılmaya çalışıldığı bugünlerde biz seçilmişlere düşen görev, ülkenin göz göre göre savaş politikalarının içine çekilmesine karşı barış ve demokrasi mücadelesini yükseltmek olmalıdır.

Silahların ve savaşın konuştuğu yerde ne barış, ne demokrasi, ne de özgürlükten söz edilebilir.  Savaşa ve ölümlere karşı herkesi demokrasi ve barış için ortak mücadeleye çağırıyor, Türkiye ve Dünya halklarının 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyorum.


Yorum Ekle