SON DAKİKA

TÜRKİYE'NİN HAC KOTASI 9 OCAK'TA BELLİ OLACAK

08 Ocak, 2023 12:42 Güncelleme: 08 Ocak, 2023 12:42 TÜRKİYE'NİN HAC KOTASI 9 OCAK'TA BELLİ OLACAK

Türkiye'nin hac kotası, 9 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılacağı toplantıda belli olacak.

Hac kayıtları başladı. Hac ve Umre Kurulunun aldığı karar gereği ilk defa hacca başvuracak vatandaşlar, müracaatlarını 26 Ocak'a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek. Geçen yıl Covid-19 salgını kısıtlamaları kapsamında Türkiye'den sadece 37 bin 770 kişi hac ibadeti için kutsal topraklara gidebildi. Türkiye'nin hac kotası, 9 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılacağı toplantıda belli olacak. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabi ile 2023 Hac Protokolü'nü imzalayacak. Bu toplantıda Türkiye'nin hac kotası netleşecek.

Toplantıda yaş sınırının olup olmayacağı karara bağlanacak. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığının Türkiye'ye, nüfusunun binde biri oranında kota vermesi bekleniyor. Bu sayının da yaklaşık 85 bin olması öngörülüyor. 2020 yılında kesin kayıt hakkı elde edip paralarını içeride bloke edenler, 2023'te 65 yaş üzerine izin verildiği takdirde hacca direkt gidecek.

Yorum Ekle