SON DAKİKA

Mistura: Rusya ve ABD'nin yardımına ihtiyacımız var

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmerine ivme kazandırabilmek için Rusya ve ABD'nin yardımına ihtiyaç olduğunu söyledi. 24 Mart, 2016 04:40 Güncelleme: 24 Mart, 2016 04:40 Mistura: Rusya ve ABD'nin yardımına ihtiyacımız var

De Mistura, Cenevre'de ikinci haftasına giren Suriye görüşmeleri kapsamında Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi ile bir araya geldi.


Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan De Mistura, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında yarın Moskova'da gerçekleşecek görüşmenin müzakerelerin seyri açısından verimli geçmesini umut ettiğini ifade etti.


'Suriye'deki yangın söndürülmeli'

De Mistura, "ABD ve Rusya'nın yardımına ihtiyacımız var. Müzakerelere devam etmek ve siyasi geçişi daha detaylı ele almak için Moskova'daki görüşmenin verimli geçmesini umut ediyoruz" dedi.


Terörün, geçen cumartesi İstanbul'u, dün ise Brüksel'i hedef aldığına dikkati çeken de Mistura, "Buradan çıkarılması gereken mesaj, Suriye'deki yangının söndürülmesi ve krize siyasi bir çözüm bulunması"diye konuştu.

Yorum Ekle