SON DAKİKA

Miniklere Bar ve Mehter Eğitimi

Erzurumlu tiyatro sanatçısı ve Halk Oyunları Eğitmeni Fırat Aksoy, ana okulu öğrencilerine Erzurum Barlarını ve Mehter öğretiyor. 25 Mayıs, 2019 03:10 Güncelleme: 25 Mayıs, 2019 03:10 Miniklere Bar ve Mehter Eğitimi

Erzurum'da halk oyunları eğitimi 4-6 yaşa indi. Türkiye'de ilk  kez 4 6 yaş arası ana okulu öğrencilerine, Erzurum halk oyunları yöresel kadın erkek halk oyunları  eğitimi veriliyor. Eğitmen- Oyuncu  ve Sanatçı

Fırat Aksoy,  Zübeyde Hanım Ana Okulu'ndaki minik yürüklere Erzurum erkek ve kadın barlarını öğreterek önemli bir kültürün yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Minik öğrencilere mehter dersleri de veren Aksoy, vatandaşlardan alkış alıyor.

Miniklerden büyük gösteri

Zübeyde Hanım Anaokulu Kardelenler Sınıfı  Okul Öncesi Öğretmeni Gamze Koçak'ın  desteği ile başarılı bir gösteri sundu. Minik yüreklerin büyük gösterisi ayakta alkışlandı. Öğrenci velileri ilgi ve desteklerinden ötürü Okul Öncesi Öğretmeni Gamze Koçak ile sanatçı Fırat Aksoy'a teşekkür ettiler.

Halk Oyunları Eğitmeni- Oyuncu  ve Sanatçı Fırat Aksoy,  minik yüreklerin büyük bir işi başardığının altını çizerek, halk oyunlarını 4 ve 6 yaşındaki miniklere öğretmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Aksoy, ayrıca minik öğrencilere mehter dersi eğitimi de verdiklerini ifade ederek, minik öğrencilerin başarılı bir şekilde Erzurum barlarını sergilediklerini ve Mehter gösterisi yaptıklarını belirtti.

Bu arada Türkiye'de ilk defa 4-6 yaş Erzurum erkek halk oyunu ve kadın barları büyük ilgi gördü. Ayrıca 5 yaşındaki minikler bir de Mehter gösterisi sundu.

 


Yorum Ekle