SON DAKİKA

İshak Paşa Sarayı, Yarıyıl Tatilinde Kültür Turizminin Gözdesi oldu

. 31 Ocak, 2024 08:44 Güncelleme: 31 Ocak, 2024 08:44 İshak Paşa Sarayı, Yarıyıl Tatilinde Kültür Turizminin Gözdesi oldu

Doğubayazıt'ta yer alan Osmanlı'nın Anadolu'daki önemli eserlerinden İshak Paşa Sarayı, yarıyıl tatilinde aileleri ağırlayarak kültür yolculuğuna çıkan ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Ağrı Dağı'nın eteklerinde, 5137 metrelik zirvesinin gölgesinde bulunan İshak Paşa Sarayı, karla kaplı çevresiyle birlikte görkemini sergiliyor. UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan saray, tarihi dokusuyla birlikte Ahmed-i Hani Türbesi, Urartu Kalesi, Ahmed-i Hani Müzesi ve Eski Bayezid Camisi gibi çevresindeki diğer önemli eserleriyle her mevsim ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.

Sarayın, Osmanlı, Selçuklu, Barok ve Rokoko mimarisinden izler taşıması, mimarlık meraklılarını cezbetmekle kalmıyor, aynı zamanda fotoğraf tutkunları için muazzam bir çekim noktası oluşturuyor. İstanbul'dan gelen ziyaretçiler, sarayın kapılarındaki Selçuklu mimarisini, Barok ve Rokoko detaylarını hayranlıkla karşılıyor.

Sömestir tatili nedeniyle bölge, 213 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayarak yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçiler, bembeyaz örtüsü altında İshak Paşa Sarayı'nın büyüleyici manzarasını fotoğraflayarak unutulmaz anılar biriktiriyor.

Sarayı görmeye gelenlerden Vatandaşlar, çevredeki karın manzaraya güzellik kattığını belirterek, "Sarayın kapılarındaki Selçuklu mimarisinden izler var. Aynı zamanda Barok ve Rokoko mimarilerinden detaylar da var. Mimari açıdan oldukça ilgi çekici bir saray. Çok fazla fotoğraf çektik ve bayağı bir anı kaldı. Ağrı Dağı'nı da gördük, çok etkileyiciydi." şeklinde konuştular.

İshak Paşa Sarayı, yazın farklı, kışın ise büyüleyici bir atmosfere bürünerek ziyaretçilerini etkisi altına alıyor. Havva Çiftçi, bölgenin güzelliklerini vurgulayarak, "Saray yazın çok farklı ama kışın da muhteşem olmuş. İshak Paşa Sarayı kar örtüsüyle gelinlik giymiş diyebiliriz. Sömestir tatili olduğu için çocuklarımızla tatile geldik. Doğu'yu geziyoruz." dedi.

Çocuklardan Kemal Ateş Atak ise halasıyla bölgeye tatil için geldiğini ve İshak Paşa Sarayı'nı çok beğendiğini ifade ederek, turizm diliyle "Burası gerçekten görülmeye değer bir yer" dedi.

Yorum Ekle
Etiketler