SON DAKİKA

Çalışan kadına kreş desteği

28 Ekim, 2012 09:52 Güncelleme: 28 Ekim, 2012 09:52 Çalışan kadına kreş desteği

Dünyanın krizden kurtulmak için sosyal politikalara yönelik harcamaları kıstığını, ekonomik krizi sosyal krize dönüştürdüğünü belirten Şahin, ''Biz tam tersi dezavantajlı gruplara daha çok mali destek vererek toplumdaki krizin etkisini azaltmaya çalıştık'' dedi.

Şahin, ''Kadın istihdamını, bunun için de kreş desteğini çok önemsiyoruz. Şu anda Çalışma Bakanlığı ile yaptığımız IPA projesi var, 35 milyon euroluk büyük bir proje. Burada bunu kreş desteğini artıracak şekilde kullanacağız'' diye konuştu.

Anadolu'da kadın harekatı

Kadınların özellikle Anadolu'da, muhafazakar bir partinin, kadını evden bile çıkmayan bir partinin güçlü liderliğinde sosyolojik bir değişim, bir devrim yaşadığına işaret eden Şahin, ''Kadın mitinge, partiye gelmeye, kadın çocuğu için siyaset yapmaya, kadın kendi sorununu söylemeye başladı. Anadolu'da kadın harekatıdır, ikinci kadın devrimdir bu. Bunu büyütmemiz, daha görünür kılmamız lazım'' dedi. AA

Yorum Ekle