SON DAKİKA

Bursa Büyükşehir Belediyesinden Iğdır Üniversitesine Destek

25 Ağustos, 2022 14:27 Güncelleme: 25 Ağustos, 2022 14:27  Bursa Büyükşehir Belediyesinden Iğdır Üniversitesine Destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Iğdır Üniversitesinde gerçekleştirilen 2022–2023 eğitim-öğretim yılına yönelik çevre düzenleme çalışmalarına destek verdi.

2021 – 2022 akademik yılının sona ermesiyle daha temiz bir kampüs için çevre düzenlemelerine başlayan Iğdır Üniversitesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle öğrencilerin yoğun kullandıkları güzergâhlarda devam eden onarım çalışmalarına Bursa Büyükşehir Belediyesinden de destek geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi; Iğdır Üniversitesine 1 adet ahşap çatılı piknik masası, 7 adet döküm ayaklı bank, 3 adet ahşap giydirmeli çöp kovası ve 2 adet metal sallamalı çöp kovası yardımında bulundu.

Rektör Alma, İkili İş Birliğinin Önemini Vurguladı

Akademik yılın başlamasına kısa bir süre kala Üniversite de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kampüslerde yaşam kalitesini artıracak hassas bir çalışma sürdürüldüğünü ifade etti.

Rektör Alma, konuşmasının devamında “2008 yılında kurulan Üniversitemiz, kurulduğu günden bugüne hızla gelişerek seçkin üniversitelerden bir tanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu süreçte öğrencilerimize temiz ve keyifli vakit geçirebilecekleri bir kampüs oluşturabilmek için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu hedefle, çevresel sürdürülebilirlik alanında mevcut altyapımız ve sistemimizi koruyarak özellikle sıfır atık, enerji verimliliği, ulaşım ve diğer alanlarda her yıl yeni bir kilometre taşı koymak için çalışmalar yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümde kurum ve kuruluşlar ile iyi ilişkiler kurmanın önemine değinen Rektör Alma, Bursa Büyükşehir Belediyesinin Üniversiteye sunduğu katkıdan dolayı Başkan Alinur Aktaş’a teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle