SON DAKİKA

Avuç Dolusu Taş Çıkarıldı…

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ezer: “Bedensel engeli dolayısıyla bacağı açılamadığı için bizim klasik olarak böbrek, mesane ve idrar yolundaki taşları temizlediğimiz yöntemlerin uygulanamadığı bir hasta” 29 Mart, 2019 03:34 Güncelleme: 29 Mart, 2019 03:34 Avuç Dolusu Taş Çıkarıldı…

Muş Devlet Hastanesine başvuran 26 yaşındaki bedensel engelli gencin böbreğinden avuç dolusu taş çıkarıldı.


Muş Devlet Hastanesi bir başarılı ameliyata daha imza attı. Bazı büyükşehirlerdeki hastanelerde “ameliyatı teknik olarak imkansız” denilen operasyon, Muş Devlet Hastanesi Üroloji Kliniğinde Op. Dr. Mehmet Ezer ve ekibi tarafından gerçekleştirilerek, hasta yeniden sağlığına kavuştu. Yaklaşık 3 saatlik bir operasyon geçiren engelli Veysel Özer'in idrar torbası, idrar kanalı ve böbreğinde bulunan taşlara müdahalede bulunuldu.


Op. Dr. Mehmet Ezer, hastanın taburcu olmasından öncesi ziyarete gelen Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu ve Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürkan Danışan'a ameliyat hakkında bilgilendirmede bulundu. Başarılı operasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Op. Dr. Mehmet Ezer, “Bu hastamız 26 yaşında bir erkek hasta. Bedensel engeli dolayısıyla bacağı açılamadığı için bizim klasik olarak böbrek, mesane ve idrar yolundaki taşları temizlediğimiz yöntemlerin uygulanamadığı bir hasta. Bu nedenle de bugüne kadar çok sıkıntı çekmiş bir hastaydı. Tarafımıza başvurdu, değerlendirdik ve ameliyat için uygun gördük. 2 hafta önce yaklaşık 3 saat süren bir ameliyatla çok şükür başarılı olarak tedavisini tamamladık. Serviste takiplerine devam ettik. Takiplerinde yaşadığımız bir takım problemler sırasında doktor arkadaşlarımız ve sağlık personeli arkadaşlarımızın çok ciddi desteğini gördük. Şimdi çok şükür iyileşti. Yüzündeki gülücüğü görmek çok memnun edici” dedi.

 


 

Yorum Ekle