SON DAKİKA

4. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı (ICANAS 2019) Başladı

4. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı (ICANAS 2019) Başladı 20 Haziran, 2019 01:03 Güncelleme: 20 Haziran, 2019 01:03 4. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı (ICANAS 2019) Başladı

4. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı (ICANAS 2019) Başladı


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin bu yıl 4.'sünü düzenlediği “Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı” (4th International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, ICANAS 2019) başladı. 19 - 22 Haziran 2019 tarihleri arasında AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek konferansta yurt içinden ve yurt dışından bilim insanları tarafından 300'ün üzerinde bildiri sunulacaktır. Konferansın açılış programına Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, ICANAS 2019 Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Durak, IC Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer, konferansta bildirileriyle yer alan bilim insanları ile üniversitemizin idari ve akademik personeli katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Ağrı Valisi  Süleyman ELBAN, Üniversitemizin 12 yıllık bir geçmişe sahip çok genç bir üniversite olmasına rağmen hayırsever işadamı  İbrahim ÇEÇEN Beyin katkıları başta olmak üzere fiziki gelişimini süratli bir şekilde tamamladığını belirterek, “bu fiziki gelişmişliğini bilimsel anlamda daha ileriye götürme noktasında değerli çalışmalarıyla Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut büyük bir gayret içerisindeler.” dedi. Birçok ülkeden önemli bilim insanlarının katılımlarıyla gerçekleşen Konferansın bilime önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü belirten Vali Elban, Rektör Karabulut'a, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan ICANAS 2019 Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Bilimin sevgi ile bütünleştiği üniversite parolasıyla bilimsel ve akademik çalışmalarına hız veren üniversitemizde sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum.” dedi. 18. yüzyıldan başlayarak her yüz yılda insanoğlunun refahını artıran önemli iki gelişmenin olduğunu vurgulayan Rektör Karabulut, “bugün giderek artan bir şekilde devam eden sanayileşme ve küreselleşme olgusu ile birlikte, insanlığın görülmemiş bir hızla yeni teknolojik gelişmelerle nanoteknoloji çağına gelmiş olması da bir gerçektir.” dedi.

“Türkiye'nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında diğer üniversiteler gibi üniversitemiz de önemli rol oynayacaktır.” diyen Karabulut, gerek ülkemizin küresel güç olma, gerekse 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin büyük önem arz ettiğini belirterek “Bu hedeflere ulaşmak için üniversitemiz tüm bilimsel çalışmalara verdiği desteğe ilaveten her yıl en az iki uluslararası kongre düzenlemektedir. 2019 yılında açılışını yaptığımız IV. Temel ve Uygulamalı Bilimleri Kongresi'nin yanı sıra Eylül ayında Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam, Bilim ve Kültürü temalı 3. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu, Ekim ayında 5. Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi Sempozyumunu yapacağız.” dedi.

Rektör Karabulut konuşmasına şu sözlerle devam etti, “Katkı ve katılımlarından dolayı konferansımızda konuşmalarıyla yer alan tüm davetli konuşmacılara, konferansımızın düzenlenmesi için uzun bir zamandır hazırlık çalışmalarını yürüten, özveri ve emek sarf eden başta düzenleme kurulu başkanımız olmak üzere tüm düzenleme kurulu üyeleri ve sekretarya çalışanlarına, Üniversitemize maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen değerli işadamımız

Sayın İbrahim Çeçen Bey'e ve IC Vakfı yetkililerine, destek veren tüm sponsorlarımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

Konferansın açılışında konuşan AİÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve ICANAS 2019 Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Durak, “Konferanslara ev sahipliği yapmak; kültürel çeşitliliğimizi, eşsiz özelliklerimizi ve organizasyon başarımızı yansıtması bakımından son derece önemlidir.” diyerek, ufuklarımızı genişletmek, yurtdışında üniversitemizin sesini duyurmak ve bilimsel çalışmaların yurtiçinde ve yurtdışında bilinirliğini artırmak için yapılan konferanslar ve toplantılar önemli bir potansiyel teşkil eder. Ayrıca uluslararası akademik ve profesyonel çevrede bize prestij kazandırmanın yanı sıra öğrencilerimize ve öğretim üyelerine kazandırdıkları da saymakla bitmez.” dedi.

Kabul edilmiş tüm sunu özetleri ve tam metinlerin ICANAS 2019 Özet Kitabı ve Tam Metinler Kitabında yayınlanacağını kaydeden Prof. Dr. Durak, “bu konferans boyunca sunulan bilimsel ve teknik içeriğin, sosyal ve bilimsel etkileşimlerin yaşam kalitesini artırma amacına ulaşmak için Temel ve Uygulamalı Bilimlerde yeni ve ileri düzeyde çalışmalara öncülük edeceğini umuyoruz.” dedi.

Konferansta konuşan IC Vakfı Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Meral Dinçer, İbrahim Çeçen Vakfı olarak bu güne kadar Üniversitemiz ve Ağrı için yapılan farklı eğitim, bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetlere elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık, bundan sonra da destek olamaya devam edeceğiz dedi. Daha önce üç kez Antalya'da düzenlenen ICANAS'ın 4.'sünün Ağrı'da Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılıyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Dr. Dinçer, Ağrı'nın ve Üniversitemizin adını daha çok duyurma noktasında bu tür bilimsel faaliyetlerinin sayısının çoğalmasını ve daha fazla destek olmayı arzu ettiklerini söyledi.

4. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı Üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezinde 3 gün boyunca 9 ayrı salonda yapılacak oturumlarda yaklaşık 200 bilim insanının 300 civarındaki bildirileri sunmalarıyla devam edecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorum Ekle