YÜKSEKOVA - İlçenin Avşin Kültür Parkı'nda düzenlenen toplantıya, BDP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ayhan, BDP Genel Merkez çalışan Kıymet Ilgaz, BDP Hakkâri İl Eş Başkanı Rahmi Kurt, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz ve yaklaşık 500 delege katıldı.
7 Ekim'de başlayan belediye başkan aday adaylığı süreci ile birlikte Yüksekova'da seçim startı veren BDP seçim komisyonu 3 haftalık çalışmanın ardından ön seçimde oy kullanacak olan yaklaşık 500 delege belirlemişti. Komisyon, ön seçimlerde oy kullanacak delegeler için bugün bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda konuşan BDP Hakkâri İl Eş Başkanı Rahmi Kurt, İran'da idam edilen 2 Kürt siyasetçi için yarın Esendere beldesinde yapılacak olan basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.
Ardından konuşan BDP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ayhan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 2013 Newroz'unda başlatmış olduğu süreçle beraber asıl mücadelenin başladığını ve mücadalenin seçim süreciyle de doruğa çıktının belirterek, Sayın Öcalan'ın başlattığı sürece laik adımlar atamadık ve gerekli sorumluluğu üstlenemedik. Bu nedenle halka ve önderliğe özeleştirimizi veriyoruz. Süreç önderliğimiz yoğun çabasıyla devam ediyor. Süreci ve önderliğimizi güçlendirmek için daha fazla çaba göstermeliyiz. Geçmişte Kürt halkını kararlarına ortak etmeyenler bugün Kürt halkının kararını bekliyor. Bu süreç Orta Doğu'da Kürtlerin baharıdır denilmektedir. Henüz bir sonuç alınmamıştır. Sonuç alınmalıdır yoksa tarih bizden hesap soracaktır. Rojava'da yaşanan devrimle birlikte AKP Kürt halkının kazanımlarını engellemek için çeşitli oyunlar oynamaktadır. El-Nusra gibi çetelere vermiş olduğu destekle Kürtlere karşı bir savaş başlatmıştır. Diğer tarafta Barzani'nin Rojava'ya sahip çıkmamasını buna rağmen Rojava'da yaşanan devrime bütün Kürt halkı olarak sahip çıkma bilincinde olmalıyız. Dört parçada hangi taşı kaldırırsanız Rojavalı bir gencin cenazesine rastlamak mümkündür. Bu nedenle biz Rojava halkına borçluyuz. Bugüne kadar Rojava halkına yeterli destek veremedik. Ama bugünden sonra Rojava'ya gerekli desteği vermekle mükellefiz dedi.
Seçim çalışmalarına da değinen Ayhan, Halk kimi benimserse kimi seçerse adayımız o olacaktır. Onun dışındaki söylentiler hareketimize karşı iftiradır diye konuştu.