Yüksekova'da dün polislerin hendek operasyonu esnasında zırhlı araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Çetin Dara (20) ve Doğan Doğma'nın (18) cenazeleri Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından aileleri ve MEYADER temsilcileri tarafından teslim alındı.

Cenazeler Yüksekova'ya doğru yola çıkarılırken Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan köprüsünde karşılanarak yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde şehir merkezine getirildi.
Cenazeler buradan yürüyüş halinde Hacı M. Şerif Camisi'ne getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan cenazeler, Orman Mahallesi'ndeki mezarlığa götürüldü. Mezarlığa getirilen cenazeler dua ve gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi. Hayatını kaybeden gençlerin yakınları, cenaze töreni boyunca ağıtlar yaktı.
Cenazelerin toprağa verilmesinin ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Türkiye'ye barışın gelmesi için çabalayacaklarını belirtti.
Çetin Dara ile Doğan Doğma'nın babası da cenaze törenine katılan kitleye teşekkür ederek, verilen desteğin kendileri için çok önemli olduğunu belirttiler.