Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde DBP İlçe Örgütü 4'üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Avaşin Parkı'nda yapılan kongreye HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Esendere, Çukurca, Büyükçiftlik belediye eş başkanları, Demokratik Toplum Meclisleri'nin eş başkanları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 300 delege katıldı.
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin asıldığı kongrede divan oluşumunun ardından demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.
Faaliyet ve mali raporun okunmasından sonra konuşan DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Kobanê'de yaşananlara dikkat çekerek, AKP Hükümeti'nin DAİŞ'e verdiği desteği hatırlattı. Çiftçi, "AKP neyse DAİŞ'te odur. AKP'nin IŞID'e verdiği desrtek artık aşina olmuştur" dedi.
Daha sonra konuşan DBP MYK üyesi Selçuk Aktun da Kürt halkının sürekli katliamlardan geçildiğine, ülkesinin Ortadoğu'da 4 parçaya bölündüğüne işaret ederek, "Sömürülmüş bir halk sömürülmeye devam ediliyor. Çok ağır bedellerle belli kazanımlar var. Ancak bu hükümet kazanılmış haklara saygı duymamaktadır. Bu nedenle mücadelede kadrosal duruşu sağlayan, örgütleyen, yetiştiren bir güç haline gelmeliyiz" diye konuştu.
Kongrede en son söz alan Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin ise 25 Kasım'da yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.
İki liste ile gidilen seçimde ilçe eş başkanlığına Evliya Alkan ve Öznur Canan seçildi.


