SON DAKİKA

Yine Aras-Edaş -Elektrik kesintisi sokağa döktü

Diyadin'de son günlerde artan elektrik kesintisine tepki gösteren halk, Aras Elektrik Dağıtım Şirketi'nin binasına yürüdü. Yürüyüşe izin vermeyen polisin halka saldırması üzerine çıkan çatışmalar gece saatlerine kadar sürdü. 16 Temmuz, 2015 11:04 Güncelleme: 16 Temmuz, 2015 11:04 Yine Aras-Edaş -Elektrik kesintisi sokağa döktü

Diyadin ilçesinde giderek sıklaşan elektrik kesintileri halka isyan ettirdi. Kesinti nedeniyle birçok esnaf ve ailenin TV, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektrik ve elektronik eşyalarının bozulduğu belirtilen ilçede, akşam saatlerinde yeniden elektriğin kesilmesi halkı sokağa döktü. Özellikle akşamları yaşanan kesintiye tepki gösteren halk, ilçe merkezinde bir araya gelerek Aras Elektrik Dağıtım Şirketi'ne ait binaya yürüdü. "Yönetim istifa" ve "Diyadin uyuma hakkına sahip çık " sloganlarını atan halka TOMA, tazyikli su ve biber gazı ile saldıran polis yürüyüşü engellemeye çalıştı. Saldırıya taşlarla karşılık veren yurttaşlar ile polis arasında çıkan çatışma gece geç saatlere kadar devam etti.
Ağrı merkezden de çok sayıda polisin takviye edildiği ilçede, yaşanan çatışmalar esnasında elektrik dağıtım şirketine ait araçlar ve şirketin binasının camları kırıldı.


Yorum Ekle