SON DAKİKA

Van Sağlık Koleji Nostalji(8)

04 Şubat, 2012 07:46 Güncelleme: 04 Şubat, 2012 07:46 Van Sağlık Koleji Nostalji(8)

Ne Yaptın evladım

Van.

Yıl 1964-1965 eğitim öğretim yılı.

Van Sağlık Koleji inşaatı sürmekte…

Öğrenciler kısmen dersliklerin bulunduğu tek katlı binanın alt kesimindeki bodrum katında kalmaktaydılar.

Bodrum katı hem yemekhane hem de kısmen yatakhane olarak kullanılmaktaydı.

Okul Müdürümüz rahmetli Veysi Vecdi Kaya ile Talim Hemşiresi olan eşi ve oğulları Can ve Cem Bodrum katının girişte sağ tarafındaki bir bölümde kalmaktaydılar.

Bodrumun yine sağ kesiminde yanılmıyorsam Müdür Yardımcısı Hocamız Ayla Onkan kalmaktaydı.

Bodrumun sol kesimindeki kaloriferin yanında bulunan bir odada Suzan Ulaşan Hocamız kalmaktaydı.

Suzan Uluşan Hocamız Hemşirelik Esasları ve Tekniği dersimize giriyordu.

Bir gün yazılı sınav yapmıştı.

O gün akşam yemeğinden çıkarken beni yanına çağırarak gece etüdüne katılmamı, odasına gelmemi istedi.

Kalorifer odası yanındaki Suzan Uluşan Hocamızın odasına kapıyı vurarak girdim. Oda çok ufaktı. Bir ranza, birde çalışma masası ile sandalye vardı. Kendisi ranzanın üstünde oturuyordu. Benimde sandalyede oturmamı istedi. Bana çikolata ikram etti. Sıkılmıştım. Fark edince rahat olmamı söyledi. Daha sonra yazılı sınav yaptığı kâğıtları masaya koydu. O yazılı sınavları okuyup not vermemi istedi. Hocamın beni böylesine bir göreve ve güvene lailk görmesi beni son derecede sevindirmişti.

Bu arada bir konuyu vurgulamak istedim. Hocalarımız biz öğrencilere bir anne ve bir baba şefkati ötesi bir ilgi gösteriyorlardı.

Gecenin geç saatlerine kadar yazılı kâğıtlarını tek tek inceledim. 50 adet yazılı sınav kâğıdı vardı. Kendime 7 diğerlerine ise, 8-9-10 notu verdim. Sonra bunları not defterine yazdım. İyi akşamlar dileyerek yatakhane yolunu tuttum. Arkadaşların bazıları merak etmişti. Bende onlara olup biteni anlattım.

Suzan Hocamızın dersinde Yazılı sınavların sonuçlarını okurken herkesin yazılısı 8–9-10 notu arasında değişiyordu. Sınıfta sıcak bir hava esmeye başladı. Benim notumu da yedi olarak okuyan Suzan Hoca “Neden böyle yaptın” dercesine el hareketi yaptı.

Zil çalması sonrası beni odasına çağıran Suzan Uluşan hocamız; “Sen ne yaptın evladım herkese 8-9-10 verirken kendine 7 vermişsin Oysa ben yazılı kağıdını okudum hakkın 10'du. Not defterine yazıldığı içinde ben değiştiremedim” diye serzenişte bulundu. Bende arkadaşlarımızın çoğu ben yazılıları okuyup not vereceğimi biliyorlardı. “Kendine fazla not vermiş” demesinler diye, onun için kendime az not verdiğimi ifade ettim. O da yerinden kalkarak “Aferin oğlum. Sen dürüst bir çocuksun” diyerek omuzuma vurdu.

Daha sonra 1978 yıllarında Suzan Uluşan Hocamızın kardeşi Doğubayazıt Tugayında Yarbay idi. Kardeşini ziyarete gelmişti. Bende kardeşinin evinde kendisini ziyaret etme olanağını buldum.

İşte Van Sağlık Koleji ilgili bir anı…

Cevdet Baycan

Yorum Ekle