SON DAKİKA

Taşlıçay İlçe Nüfus Müdürü Muhtarları Bilgilendirdi‏

25 Kasım, 2011 16:04 Güncelleme: 25 Kasım, 2011 16:04 Taşlıçay İlçe Nüfus Müdürü Muhtarları Bilgilendirdi‏

Taşlıçay Nüfus Müdürü Nurettin TİK, adres ve evlendirme işlemleri konusunda köy ve mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül İlçe Nüfus Müdürü Nurettin Tik, müdürlük yetkilisi Muhammed Veysel YILMAZ ile köy ve merkez mahalle muhtarlarına yanı sıra Aile Hekimleri, özel İdare personeli ve Belediye yetkili personelinin de katıldığı toplantıda önem arz eden adres kayıt sistemi konuları gündeme geldi. Nüfus Müdürü Tik, yeni bakanlık genelgeleri hakkında muhtarlara bilgi verirken, sorumluluk alanları içinde  konuşlanmış ailelerin nüfusa adresleri ile birlikte kayıtlı olup olmadığını takip ederek, mutlaka mahalle, sokak, cadde ve konut numaralarının doğru olarak kayıtlı olmasının önemini ve ortaya çıkaracağı sıkıntı- sorunlarda toplantıda masaya yatırıldı.

Atatürk Kültür Salonunda yapılan toplantıda, Nüfus Müdürü Nurettin Tik, muhtarlara evlendirme işlemleriyle ilgili bilgi vererek, bu konuda muhtarların daha detaylı bilgi sahibi olmalarının yanı sıra evlendirme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara değindi.

Toplantının ikinci bölümünde ise muhtarlara adres konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar ile uyulması gereken yasal kurallar hatırlatılarak, gerçek dışı adres beyanı konusunda azami dikkat ve titizliğin gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Nüfus Müdürü Tik, vatandaşların gerçek dışı adres beyanına tevessül etmemeleri gerektiğini belirterek, beyan edilen adreslerin ay sonlarında muhtarlıklara gönderilen FORM D belgeleriyle kontrol edildiğini, ayrıca ihbar, şikayet veya beyandan şüpheye düşülmesi durumunda da kolluk kuvvetlerince tahkikat yapıldığını, beyan edilen adreste oturmadığının anlaşılması halinde ilgilisine 710 lira para cezası verildiğini söyledi.

Nüfus Müdürü Tik, vatandaşların adres değişikliklerini 20 iş günü içinde oturdukları yerin Nüfus Müdürlüğüne bildirmeleri konusunda duyarlı olmalarını, aksi durumda 354 lira para cezası ile karşılaşacaklarını kaydetti.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül, katılımcıların karşılıklı soru- cevap şeklindeki İsteklerini, sorunlarını ve şikâyetlerini dinledi. Müdürlük olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını Ceza yememeleri için bu tür toplantıları düzenleyip siz muhtarları bilgilendiriyoruz. Muhtarlarda vatandaşları ceza yememeleri konusunda uyarmaları ve bilgilendirmeleri gerektiğini söyleyen BAŞGÜL, konuşmasına şöyle devam etti, “5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa dayanılarak oluşturulan Adres Kayıt Sistemi ile Türk Vatandaşları ve Türkiye’de yaşayan yerleşik yabancıların yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin elektronik ortamda merkezî bir yapı içerisinde  güncel olarak tutulmasını sağlamaktır. Aynı kanunun muhtarların yerleşim yeri adres değişikliklerine ilişkin sorumluluklarını hüküm altına alınmıştır.

Bu bağlamda mahalle ve köy muhtarlarının görev alanında yerleşim yeri bulunan vatandaşı aydınlatarak yasal süre içerisinde (20 iş günü) nüfus müdürlüklerine müracaatını sağlayarak adres değişikliklerini bildirmesi, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara para cezası uygulandığını bildirmesi gerekmektedir.

Biz nüfus müdürlükleri vatandaşa ceza verme mercii değiliz. Sadece yerleşim yerlerinin sağlıklı ve güncel olmasını vatandaşın yasal süre içerisinde adres bildiriminde bulunulmasını ve bu konuda muhtarlarımızın bize yardımcı olmasını istiyoruz.” Dedi.

Taşlıçay Nüfus Müdürü Nurettin Tik muhtarlara toplantının sonunda katılımcılara, “Toplantılarda bir araya gelip bizleri ilgilendiren konularda karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmamız çok önemli olduğunu söyleyerek, Katılım gösterdiğiniz için Sizlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle