SON DAKİKA

Tarım Bakanlığının %30 Hibeli Düve Alım Desteği Başvuruları Başladı

Ağrı Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada: en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin %30'u hibe olarak verilecektir. 15 Eylül, 2017 02:52 Güncelleme: 15 Eylül, 2017 02:52 Tarım Bakanlığının %30 Hibeli Düve Alım Desteği Başvuruları Başladı
Tarım Bakanlığı %30 Hibeli Düve Alım Desteği Başvurularını başlattı.

Ağrı Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada: en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin %30'u hibe olarak verilecektir.

%30 Hibeli Düve Alım Desteği Başvuruları Başladı​

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından TÜRKVET'e kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere, en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin %30'u hibe olarak verilecektir.

Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Enginkonuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Bakanlıkça yetiştirici bölgesi olarak belirlenen illerde ve Bakanlıkça belirlenen mera, iklim yapısı, yetiştirici kültürü uygun diğer illerde TÜRKVET'e kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere, en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin %30'unun hibe olarak verileceğini belirtti.

 

Kenan Engin sözlerine şöyle devam etti: Bu yıl için başvurular 11 Eylül-10 Ekim 2017 tarihleri arasında 30 gün süreyle alınacaktır. Yetiştiricilerimiz düve alım desteği kapsamında, kombine ve etçi ırklar Simental, Kırmızı/Siyah Angus, Hereford, Limuzin, Şarole ve Belçika Mavisi ırklarından alabileceklerdir. Bakanlığımız tarafından gebe düveler için desteklemeye esas birim fiyat 8.500 TL, 8-13 aylık boş güveler için ise 5.000 TL olarak belirlenmiştir.


Yetiştiricilerimiz başvurularını bağlı oldukları İlçe Müdürlüklerimize yapabileceklerdir. Tarım ve Hayvancılık alanında bölgemiz ve ülkemiz için yüksek katma değer oluşturan ilimiz için çok faydalı olacağına inandığımız bu projeye ilimiz yetiştiricilerinin rağbet göstereceğine inanıyor ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Ekle