SON DAKİKA

Şenyurt'ta halkın duruşu sonuç verdi

Rojava'ya gönderilmek üzere toplanan yardım malzemelerini taşıyan yardım konvoyunun geçişine izin verilmediği Şenyurt Sınır Kapısı'nda iki günden bu yana bulunulan girişim ve protestolar sonuç verdi. 04 Ağustos, 2013 03:59 Güncelleme: 04 Ağustos, 2013 03:59 Şenyurt'ta halkın duruşu sonuç verdi

MARDİN - DÖKH'lü kadınlar öncülüğünde Rojava'ya ulaştırılmak için toplanan yardım malzemelerini taşıyan yardım konvoyunun Şenyurt Sınır Kapısı'ndaki bekleyişi sona erdi. İki günden bu yana geçişine izin verilmeyen 12 araçlık yardım kamyonu, yapılan resmi girişimler ve protestolar sonucu Rojava'ya geçti.

Geçişine ancak AFAD ve Kızılay ekiplerince yapılacak aranma sonrası izin verileceği söylenmesine rağmen bu konuda bir girişimde bulunulmaması üzerine halkın tepkisine yol açan engelleme, gösterilen baskı ve tepkiler üzerine kalktı.

Yardım kamyonlarında görevlilerce yapılan aramaların ardından araçların Rojava'ya geçişlerine izin verildi. Sınır kapısından geçmeye başlayan araçlardaki yardım malzemeleri, sınırın diğer tarafından bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. DİHA

Yorum Ekle