SON DAKİKA

Şengal'de 2'si yönetici, 6 IŞİD militanı yakalandı

Telafer'in IŞİD'in eline geçmesi ardından buradan kaçan 60 binden fazla Türkmen'in yerleştiği Şengal ilçesinde 2'si üst düzey yönetici olmak üzere toplam 6 IŞİD militanı peşmerge tarafından yakalandı. 20 Haziran, 2014 07:05 Güncelleme: 20 Haziran, 2014 07:05 Şengal'de 2'si yönetici, 6 IŞİD militanı yakalandı

ANF'nin haberine göre ilçe merkezinde yakalanan ve yönetici konumunda olan IŞİD militanlarının üzerinden 2 susturucu ile 2 adet Sig Sauer otomatik tabanca yakalandı. Yakalanan 6 IŞİD militanı, sorgulanmak üzere Mesif kentine götürüldü.

Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Irak'ın Telafer kentinin IŞİD militanlarının eline geçmesi ardından, buradan kaçan Türkmenlerin sığındığı Êzidi Kürtlerin yaşadığı Şengal ilçesinde 6 IŞİD militanı yakalandı.

IŞİD militanlarından 4'ü, Şengal ilçesi ile Simun ilçesini birbirine bağlayan Şengal dağında devriye görevi yapan peşmergeler tarafından yakalandı. Yakalanan militanların 2'sinin Afgan, birinin İran uyruklu olduğu öğrenilirken, bir militanın ise Federal Kürdistan Bölgesi Hewler nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

SUSTURUCU SİLAHLARLA YAKALANDILAR

18 Haziran tarihinde ise Şengal kent merkezinde şüphe üzerine yapılan kontrolde, uyrukları açıklanmayan ancak üst düzey yönetici oldukları bildirilen 2 IŞİD üyesi yakalandı. Yakalanan IŞİD yöneticilerinin üzerinden 2 adet Sig Sauer otomatik tabanca ve 2 susturucu bulundu.

Şengal'deki peşmerge kaynaklarından alınan bilgilere göre, Şengal ilçe merkezinde yakalanan 2 üst düzey IŞİD militanının keşif yapmak için ilçeye geldikleri ve Şengal'i işgal hazırlığında olan IŞİD'e bilgi aktardıkları, aynı zamanda suikast hazırlığında olduklarının da tespit edildiği bildirildi.

YAKALANAN IŞİD ÜYELERİ MESİF KENTİNE GÖTÜRÜLDÜ

Yakalanan 6 IŞİD militanı, peşmergenin Zerevani timi tarafından gizli bir şekilde sorgulanmak üzere Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin karargahının da bulunduğu Mesif kentine götürüldü.

IŞİD'İN HEDEFİNDE ŞENGAL VAR

Musul ve Telafer kentlerinin IŞİD'in eline geçmesi ardından, bu iki kentten göç başlamıştı.

Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Telafer'den kaçan 60 bin Türkmen Şengal ilçesine göç ederken, Telafer'den Şengal'e göçlerin halen devam ettiği, IŞİD'in Şengal'e 15-20 km uzaklıkta yer yer kontrol noktaları oluşturduğu bildirildi.

Bu arada, Telafer havaalanının denetiminin halen Irak ordu güçlerinin elinde olduğu ve zaman zaman Irak ordu güçleri ile IŞİD militanlarının havaalanı çevresinde çatışmaların yaşandığı gelen bilgiler arasında.

 

Yorum Ekle