SON DAKİKA

Sel Iğdır'da Zarara Yol Açtı

Sel Iğdır'da Zarara Yol Açtı 02 Haziran, 2013 14:01 Güncelleme: 02 Haziran, 2013 14:01 
Sel Iğdır'da Zarara Yol Açtı

Iğdır'da yağan aşırı yağmur sele dönüşerek hasara yol açtı. Iğdır Havalimanı'da sel nedeniyle su ve çamur altında kaldı.

 

Akşam saatlerinde başlayan yağmur sele dönüştü. Merkeze bağlı Küllük Köyü mevkiinde bulunan Hava Limanı sular altında kalınca Iğdır Ankara uçağı bir saat rötarlı olarak uçabildi. Dağlardan gelen sel nedeniyle sular altında kalan Hava Limanının istinat duvarları tel örgüleri yıkıldı bazı elektrik tesisatları zarar gördü.

 

Iğdır Hava Limanı Müdürü Fikret bağcı,” Bu bir doğal affettir dağlardan gelen yağmur suları sele dönüşünce istinat duvarlarımız yıkıldı. Zarar tespiti yapacağız Su ve çamur altında kalan havalimanı pistini temizleyerek Ankara uçağını kaldırdık “dedi.

 

Bu arada selden Küllük , Yukarı ve aşağı Çarıkçı köyleri de etkilendi köylerde evler sular altında kalırken suların akması için su kanalı köprüsü iş makineleri tarafından kırıldı. Yukarı Çarıkçı köyü muhtarı  Mustafa Aggün,”Sel ve yağmur köyümüze büyük zarar verdi. Bir ev yıkıldı binlerce dönüm tarla bahçe ekili alan sular altında kaldı ekili alanları sel götürdü. ”dedi.

 

Iğdır yeşil Iğdır Sulama Birliği başkanı Dadaş Yaltı'da  olayı duyar duymaz Küllük ve Çarıkcı köylerine geldik iş makinelerimizi seferber ettik. Hava Limanı mevkiinde bulunan sel yatağını DSİ 15 yıldır temizlemediği için bu durum yaşandı. Sel yatağı dolu olduğu için gelen sel suları köylere zarar verdi.”şeklinde konuştu.

 

Jandarma köylerde giriş ve çıkışlarda tedbir alarak sel bölgesine kimseyi yaklaştırmadı.  İl Afet kurtarma ekipleri de köylüye yardım etmek için  ekip gönderdi.

Yorum Ekle