SON DAKİKA

Rojavalılar ülkelerine dönüyor

Rojava'da özerk kantonların ilan edilmesi ve güvenliğin büyük oranda sağlanmasından sonra, Türkiye'ye sığınan mülteciler tekrar sınırdan geri dönmeye başladı. 15 Mart, 2014 11:10 Güncelleme: 15 Mart, 2014 11:10 Rojavalılar ülkelerine dönüyor

Şırnak'ın Cizre İlçesinde akrabalarının yanına sığınan Suriyeli Kürtler, askerlerin nöbet tutuğu ter örgüleri aşarak ülkelerine geri dönüyor.

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak bir süre önce Şırnak'ın Cizre ilçe ve köylerindeki akrabalarının yanına sığınan Suriyeli Kürtler, Rojava'da 3 özerk yönetimin ilan edilmesi ve güvenliğin sağlanmasından sonra tekrar geri dönmeye başladı.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Cizre Hudut Karakolu'nda geri dönüşle ilgili işlemlerini tamamlayan aileler otobüslerle getirildikleri Suriye sınır şeridi üzerinde bulunan Cizre ile Nusaybin ilçeleri arasındaki Saklan bölgesinde, askerlerin gözetimi altında tekrar ülkelerine geri gönderildi.

Cizre ilçesinde ilk aşamada istekleri doğrultusunda 100 aile Suriye'ye döndü. Aileler eşyalarıyla birlikte tel örgüleri aşıp yaya olarak Suriye tarafına geçerken, kendilerini burada bekleyen araçlarla evlerine döndü.

Rojavalılar ülkelerine dönüyor

Rojavalılar ülkelerine dönüyor

Rojavalılar ülkelerine dönüyor

Rojavalılar ülkelerine dönüyor

 

Yorum Ekle