Amerika Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Stephen Warren Koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı 31 Aralık 2014 tarihine kadar, 1676 hava operasyonu düzelediklerini açıkladı.
Stephen Warren yaptığı açıklamada koalisyona ait savaş uçakları IŞİD'in 3 bin hedefine 5 binin üzerinde roket ve bomba atıldığını söyledi.
Açıklamada Warren operasyonlarda 900 otomobil, 52 askeri üs, 673 mevzi ve binlerce bina hedeflenmiştir ifadelerini kullandı.
Pentagon sözcüsü söz konusu saldırılarda örgüte ne kadar zarar verildiğine dönük ayrıntılı bir bilgi vermenin mümkün olmadığını belirterek, "Elimizde güçlü istihbaratlara dayalı IŞİD hedeflerine operasyon düzenlenmiştir. Yapılan hava saldırılarında hedefler isabetle vurulmuştur dedi.
IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde Arap ve batılı 42 devletin yer aldığı koalisyon güçleri 11 Eylül 2014'de kurulmuştu. Koalisyon güçleri ilk hava saldırısını 23 Eylül'de Suriye'deki IŞİD mevzilerine karşı düzenlemişti.