SON DAKİKA

Patnos'ta bdp eylemi

24 Ağustos, 2011 14:17 Güncelleme: 24 Ağustos, 2011 14:17 Patnos'ta bdp eylemi


Ağrı'nın Patnos ilçesinde,  Diyarbakır'ın  Bismil  ilçesinde  çıkan  olaylarda  İbrahim  Oruç'un  öldürülmesi  protesto  edildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Patnos İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen ve aralarında Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, BDP Patnos İlçe Başkanı Bekir Acar ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu grup, Dörtyol mevkiine doğru çeşitli pankartlar açarak yürüyüşe geçti.

Dörtyol'da basın açıklaması yapan BDP Patnos İlçe Yöneticisi Veysi Can, ''Bizim Kürt halkı olarak istediğimiz tek şey en doğal hakkımızdır. Bizleri yok sayan devletin ve hükümetin inkarcı zihniyeti, demokratik hak taleplerimize dahi tahammül edememiştir. Bismil'de bir gencimiz vahşice katledilmiştir. Bizler bu insanlık dışı vahşi saldırıları nefretle lanetliyoruz. Bu yapılan bir insanlık suçudur ve Kürt halkı bu suçun cezasını AK Parti'yi seçim sandığına gömerek verecektir'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir açıklama yapan Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, YSK'nın veto kararından sonra Kürt halkının göstermiş olduğu direnişi selamladıklarını ve aynı zamanda YSK tarafından Emek Özgürlük Demokrasi Bloğu Ağrı bağımsız milletvekili adayı Murat Öztürk'ün dosyasının veto edilmesini kınadıklarını söyledi.

Basın açıklaması olaysız son buldu

Yorum Ekle