SON DAKİKA

Patnos Devlet Hastanesi`nde Kadın Hastalıkları Uzmanı Sıkıntısı

30 Ağustos, 2011 16:37 Güncelleme: 30 Ağustos, 2011 16:37 Patnos Devlet Hastanesi`nde Kadın Hastalıkları Uzmanı Sıkıntısı

Ağrı`nın Patnos İlçe Devlet Hastanesi`nde yaşanan uzman doktor sıkıntısı yüzünden doğum hastası bayanların Van, Ağrı ve Erzurum gibi yakın illerdeki hastanelere gitmesine sebep olduğu bildirildi.

Çevrenin en büyük nüfusuna sahip olan Patnos ilçesindeki Devlet Hastanesi`nde bir ay süre içerisinde yaklaşık 2 bin civarında hastanın muayene olduğu belirtildi. Bu sorunun biran önce çözülmesini isteyen vatandaşlar, "İlçemiz çok büyük. Çevre ilçelerden dahi hastanemize hastalar geliyor. Ama uzman doktor olmaması bizleri çok güç durumda bırakıyor. Günü biten ilaçlarımızı yeniletmemiz gerekiyor, Doğum yapması gereken hastalarımızı çevre il ve ilçelere götürmek zorunda kalıyoruz. Kimi hasta yolda doğumyapmak zorunda kalıyor. Hatta geçen gün kadın doğum doktoru olmadığı halde vatandaşlara 70`e yakın sıranın verildiğini öğrendik. Bu nasıl bir anlayış? Hastane var, donanım var doktor olmadığı için hizmet yok" dedi.

Yorum Ekle