SON DAKİKA

ÖSO Komutanı: Kobanê direnişine katılmaya hazırız!

Özgür Suriye Ordusu'nun eski Askeri Meclis üyesi Ebdulcebar El-Egîdî, 1300 savaşçısıyla birlikte Kobanê direnişine katılmaya hazır olduğunu belirtti. 24 Ekim, 2014 08:01 Güncelleme: 24 Ekim, 2014 08:01 ÖSO Komutanı: Kobanê direnişine katılmaya hazırız!

Ebdulcebar El-Egîdî dün gece telefonla katıldığı El-Cezire'nin arapça yayınında IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırılarına ve sergilenen direnişe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

El-Egîdî, Kobanê'de ÖSO'ya bağlı taburlarının YPG'yle birlikte DAIŞ'a karşı savaşçtığına dikkat çekerek “DAIŞ çetelerinin saldırıları Suriye'nin birliğine dönük de tehdit oluşturmaktadır. Bu yüzden Hem kendi taburlarımıza hem de YPG'ye destek olmak istiyoruz. 1300 savaşçımla birlikte Kobanê'de, ÖSO ve YPG'yle omuz omuza DAIŞ'a karşı savaşmaya hazırım”.

 

Yorum Ekle