YÜKSEKOVA - İlçenin Esentepe Mahalle Meclisi tarafından, mahalle sakinlerinin sosyal faaliyetlerini yapabilmesi için etrafı duvarla örülü yaklaşık bin metrekarelik bir alan yapılıyor.
Mahalle sakinleri, yapılan alanın tamamlanmasıyla taziye, düğün, nişan ve benzeri etkinliklerini söz konusu alanda yapabilecek.
Yapılan sosyal faaliyet alanıyla ilgili bilgi veren Esentepe Mahalle Meclisi Eş Başkanı Sibel Koyu, söz konusu alanın mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda yaptıklarını belirtti.
Mahalle meclisi olarak bu kararın alındığını aktaran Koyu, Şuan yapımı sürdürülen alan vatandaşlarımızın nişan, düğün, taziyeve benzeri etkinliklerini rahatça geçirmesi için yapılıyor. Çalışmalarımızda belediyenin de ciddi bir desteği oldu. Çalışmaları yürüten arkadaşlarımızın hepsi gönüllü olarak çalışıyor. Mahalle sakinleri bu çalışmadan çok memnun. Mahallemizde belirlediğimiz başka bir alanda da park yapmayı düşünüyoruz. Fakat bunun için büyük bir desteğe ihtiyacımız var. Kardeş bir belediye bize destek verirse mahallemize park da yapacağız. Yaptığımız her şeyi halkımızla birlikte yapmak istiyoruz. Esentepe Mahalle Meclisi adına burada emeği geçen herkese ve desteklerinden dolayı DBP İlçe Örgütüne de teşekkür ediyorum dedi.
Çalışmaları yürüten mahalle sakinlerini ziyaret eden Yüksekova Kent Meclisi Eş Başkanı Vahit Şahinoğlu ise, DBP İlçe Örgütü olarak yapılan çalışmalardan dolayı mahalle sakinlerini kutladıklarını söyledi.
Bu tür sıkıntıları birlik olarak ve başka bir desteğe ihtiyaç duymadan aşmaya çalıştıklarını belirten Şahinoğlu, Gözlemlediğimiz kadarıyla Mahalle Meclisleri kurulduktan sonra bu tür çalışmalarla ilgili daha iyi sonuçlar alınıyor. Halkımızın yaptığı bu çalışma örnek bir çalışmadır. Yurttaşlarımıza hayırlı olsun diye konuştu.