SON DAKİKA

Kuzenlerin okulu ayaklarına geldi

16 Eylül, 2011 06:46 Güncelleme: 16 Eylül, 2011 06:46 Kuzenlerin okulu ayaklarına geldi

Akıma kapılarak 3 yıl önce kol ve bacaklarını yitiren Ağrılı kuzenler yaşadıkları mezraya okul yaptıran işadamı sayesinde okuyacak

Ağrı'da 3 yıl önce kopan yüksek gerilim hattının çarpması sonucu kol ve bacaklarını kaybeden, "Okula gidiş gelişleri sıkıntı yaratır" denilerek de taşımalı eğitime dahil edilmeyen kuzenlerin imdadına, hayırsever bir işadamı yetişmişti. İşadamı Murat Pekel kuzenlerin yaşadığı mezraya okul yaptırdı. Doğubeyazıt ilçesine bağlı Günyolu köyü Kırık Mezrası'nda yaşayan 14 yaşındaki Barış ile 13 yaşındaki kuzeni Mehmet İlhan, 3 yıl önce hayvan otlatırken yüksek gerilim hattından kopan telin savrulması sonucu akıma kapıldı. Vücutları yanan çocukların kolları ve bacakları kesildi. Aile, olayda ihmali olduğu gerekçesiyle TEDAŞ aleyhine dava açtı. SABAH gazetesi, çocukların dramını, bir bayram günü, "Ellerinizden öpemeyecekler" manşetiyle duyurdu. Tüm ülke de onlara yardım etmek için harekete geçti. İstanbul'a getirilen kuzenlere kaslarının güçlendirilmesi için yüzme terapisi uygulandı. 2 aylık terapinin ardından protez kol ve bacakları takıldı. Dönemin Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan iki kuzenin eğitimine devam etmesi için söz aldı. Tüm giderleri karşılanacaktı. Ancak Vali Mehmet Çetin, kendi çocuğunun tedavisi nedeniyle emekliye ayrılınca verilen sözler havada kaldı.

ÖNCE SERVİS AYARLADI
Köy evinden bozma Günyolu Köyü İlköğretim Okulu da, geçen yıl öğrenci sayısı yetersizliği nedeniyle kapatıldı ve taşımalı eğitime geçildi. Arkadaşları 8 kilometre uzaklıktaki okula götürülürken, kuzenler evde kaldı. İddiaya göre; ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ve okul yönetimi, okula götürülüp getirilişleri sırasında zorluk yaşanacağı, tuvalet gibi ihtiyaçlarını giderecek kimse olmadığı için çocukları taşımalı eğitim kapsamına almadı. İki kuzenin yaşadığı çaresizliği yine SABAH gündeme getirdi. Barış ile Mehmet'in imdadına yetişense hayırsever işadamı Murat Pekel oldu. Elazığlı olan ve İstanbul'da yaşayan işadamı önce kız kardeşi ile birlikte Doğubayazıt'a gidip, Mehmet ve Barış'ı evlerinde ziyaret etti. Prefabrik ev yapımıyla uğraşan işadamı, hem kuzenlerin ailelerine hem de mezrada yaşayan diğer ailelere para yardımı yaptı. Pekel, çocukları okula yazdırdı ve minibüsü olan bir köylüyle anlaşıp iki kuzene servis hizmeti vermesini sağladı. İşadamı, iki kuzenin babalarına da aylık maaş bağladı. Hayırsever işadamı bununla da yetinmedi, Barış ve Mehmet'in eğitimlerini daha iyi sürdürmeleri için bulundukları mezraya iki derslikli okul yaptırdı. Murat Pekel'in ismi verilen okul önceki gün törenle eğitime açıldı.

25 ÖĞRENCİ OKUYACAK

Okul açılışında iki kuzenin ve köyde blunan diğer öğrencilerin sevinçleri görülmeye değerdi. Bundan sonra da iki kuzeni yalnız bırakmayacağını söyleyen Pekel, "Gazetede haberi okuduğumda çok etkilendim. Çocukları 20 kilometre uzaktaki okula kaydettirdim ve okula daha rahat gitmeleri için servis tuttum. Ama yine de içim rahat etmedi. İki derslikli bir okul yaptırdık. Burada, Barış ve Mehmet'in de aralarında bulunduğu 25 öğrenci okuyacak" dedi. Barış ve Mehmet İlhan ise duygularını, "Allah Murat amcaya bol kazançlar versin. Çok ama çok mutluyuz. Onun sayesinde rahatlıkla okuyacağız" diye dile getirdi.

Yorum Ekle