SON DAKİKA

'Kaymakamı biz kurtardık'

02 Ocak, 2012 15:38 Güncelleme: 02 Ocak, 2012 15:38 'Kaymakamı biz kurtardık'
Kendisine yönelik haberleri değerlendiren BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, medyanın tavrını eleştirerek katliamın gölgede bırakılmaya çalışıldığını belirtti.

ANKARA - BDP Genel Merkezi'nde gündemin değerlendirileceği toplantı öncesi bir araya gelen milletvekilleri, değerlendirmelerde bulundu. Roboski Katliamı'ndan sonra kaymakamın linç edilmesi ile ilgili hakkında basında çıkan "provokatörlük yaptı" şeklindeki haberlere tepki gösteren BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Kürt halkının bir taziye geleneği vardır. Gelirsin duanı edersin gidersin. Orada benim yanımda AKP'li il başkanları ve Şırnak il başkanlarımız da taziyedeydi. Dualarını etttiler gittiler. Ancak Kürt halkının geleneğinde katliam yapanların bir gün sonra oraya gelmesi diye bir şey yoktur" dedi.

'35 canın ölümünü gölgede bırakmaya çalışıyorlar'

Orada kaymakama büyük bir tepki olduğunun altını çizen Kaplan, "Ailelerin devlete karşı bir tepkisi vardır. Saldırı olduğunda BDP İl encümenimiz kaymakamı kurtarmıştır. Kaymakamı petrole götürmüştür. Yani kaymakamı orada kurtaran biziz. JİTEMCİ olan, derin devletin adamları olan, orada bir çok karanlık işi olanlar bilinçli olarak çamur atıyorlar. Biz bu söylemi yayan korucu başı ile de davalıyız zaten. Onlar bizi provokatör ilan ediyorlar. 35 canın ölümünü gölgede bırakmaya çalışıyorlar. Kimse 35 kişinin katliamını saptıramaz. Üç tane kendini bilmezin söylemlerini ciddiye almıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın kendisine can borcu olduğunu belirten Kaplan, "Ben orada bu açıklamayı yaparak onların hayatını kurtardım. Çünkü onlar korucu ailesi. Orada komutan sürekli halk üzerinde baskı kurmaya çalışıyordu. Benim çağrımla canları kurtuldu. Bu yalan haberi yapan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız. 35 can ölmüş kimse bunu sorgulamıyor. Olayı bize yıkmaya çalışıyorlar herkes haddini bilecek. İlan ettiğimiz 3 günlük yas bitti. Bundan sonra alacağımız önlemlerle hesabını sormaya devam edeceğiz" dedi.

Demirtaş: 35 kişinin katledilmesinden daha önemli bir şey yoktur

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, "Medya Hasip Kaplan yerine 35 gencin ölümünü sorgulasın" dedi. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise, "35 kişinin katledilmesinden daha önemli bir şey yoktur burada. Bunu görmezden gelip kaymakamın dövülmesini öne çıkarmak vicdansızlıktır. Hasip Beyle ilgili söylenenler iftirafır. Kaldıki bu iddiayı ortaya atan kişi başka bir köyün korucubaşıdır. Ve bu kişi seçimlerde Hasip Beyin konvoyunun önünü kesip ateş ettiğinden dolayı davalıdır. 35 çocuğun katledilmesi hükümet nezdinde kıymetli değil. Kaymakamın dövülmesi kıymetli. Bu rezilce bir yaklaşımdır. Tabiki saldırıyı doğru bulmuyoruz. Ama herkesin bir protesto hakkı vardır. Olayın sadece kaymakam saldırısına indirgenmesini doğru bulmuyoruz" dedi. DİH

Yorum Ekle