SON DAKİKA

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” Toplantısı Gerçekleştirildi

16 Aralık, 2021 11:32 Güncelleme: 16 Aralık, 2021 11:32 “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” Toplantısı Gerçekleştirildi

Iğdır Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı” konulu ilk çalışmasını gerçekleştirdi.

Merkez Müdiresi Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit ve yönetim kurulu üyelerinin organizasyonu ile gerçekleşen toplantıya başta Iğdır Valiliği’ni temsilen Hatice Sarıibrahim olmak üzere kadın ve aile çalışmaları yürütmekte olan birçok kamu kurumu, dernek, kooperatif ve vakıf temsilcileri katıldı. Toplantıya Üniversite üst yönetimini temsilen ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senayi Dönmez katılarak yapılacak ortak çalışma ve projelere Iğdır Üniversitesinin açık ve hazır olduğunu belirtti. Daha sonra toplantı kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit üniversite bünyesinde temmuz ayı itibarıyla çalışmalarını başlatan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ve ekibini tanıttı. Merkezin faaliyet alanları ve amaçlarına değinen Yiğit toplantıya katılan kurum temsilcilerinden görüşler aldı.

Katılımcılar Yaptıkları Çalışmaları ve Sağlayacakları Destekleri Paylaştı

KADEM ve KAMER kurumlarının temsilcileri sahada gerçekleştirdikleri çalışmaları paylaşırken Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü ve Iğdır İl Jandarma Komutanlığı temsilcileri ortak çalışmalara katkı sağlamak istediklerini belirttiler. Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, Sosyal Hizmet Merkezi Kadın İrtibat Bürosu ve Iğdır Şiddet Önleme ve İzleme merkezi yetkilileri ise Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında üniversitenin yürüteceği eğitim, hukuk ve psikoloji alanındaki çalışmalarda personel desteği sağlayabileceklerini ifade ettiler.

Serhat Kalkınma Ajansı adına toplantıya katkı sağlayan Ramazan Mutlu Doğaner ajansın toplantı kapsamında ele alınan konularda proje desteği sağlayabileceklerini belirtti. Ayrıca Doğaner özellikle kooperatifler tarafından Kalkınma Ajansına yönelik proje başvurularının hazırlık aşamasında üniversite bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin kooperatiflere danışmanlık desteği vermesi hususundaki beklentilerini dile getirdi.

Kadına Şiddet Toplumumuzun Kanayan Yarası

Toplantı sonunda söz alan Hatice Sarıibrahim, katılımcılara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti ve kadına yönelik şiddetin artık toplumun kanayan yarası haline geldiğini belirtti. Bu konuya ilişkin tüm kurumların aynı şekilde hassasiyet gösterdiğini ifade eden Hatice Sarıibrahim, devletin tüm kurumları başta olmak üzere kadına yönelik şiddeti önleme ve şiddet mağduru kadınlara destek olmak amacıyla birçok çalışma yapıldığını ve Devletimizin sivil toplum kuruluşları vakıflar ve derneklerle sürekli çalışma halinde olduğunu söyledi. Ayrıca kadın kooperatiflerinin bu bağlamda çok önemli bir rol üstlendiğini ve aile ekonomisine katkı sağlayan, kendi ayakları üzerinde duran, kadın modelinin her alanda yaygınlaştırılması için daha fazla çalışılmasının öncelik arz ettiğini vurguladı.

Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit toplantı sonunda tüm katılımcılara katkılarından ve iş birliğinden dolayı teşekkür etmesi akabinde toplantı sona erdi.

Yorum Ekle