İsrail'de 11 partinin katıldığı parlamento seçimleri bugün yapılıyor. Türkiye saatiyle 07:00-22:00 arasında gerçekleşecek olan seçimlerde sandık başına ilk giden isimlerden biri Binyamin Netanyahu oldu.

Genel seçimler öncesi yapılan son anketlere göre, Parlamentoda İsaac Herzog (İşçi Partisi) ve Tzipi Livni (Hatnuah) ortak liderliğindeki Siyonist Birlik, Başbakan Netanyahu'nun partisi Likud'dan 4-5 iskemle daha fazla elde edecek.
İsrail'de yapılacak genel seçimlerinde Arap partilerin yaşadığı büyük yükseliş öne çıkıyor. Bu seçimlere ilk kez blok kurarak giren Arap partiler, son 60 yıldır ilk kez parlamentoda 120 iskemlenin 15'ini kazanarak, 3. büyük güç olabilir.
Arap partilerinin bu hamlesiyle çok parçalı İsrail parlamentosunda koalisyon pazarlıkları sırasında Arap partilerin artık daha fazla etkiye sahip olacakları düşünülüyor.
Öte yandan İşçi Partisi lideri Isaac Herzog, daha önce yaptığı açıklamada, "Kazanırsam ilk işim uçağa atlayıp Amerika'ya gidip ilişkilerimi düzeltmek olacak." demişti