SON DAKİKA

İŞ ADAMI KEŞAN'IN YAPTIRDIĞI OKUL EĞİTİM-ÖĞRETİM İÇİN HAZIR

05 Eylül, 2011 08:06 Güncelleme: 05 Eylül, 2011 08:06 İŞ ADAMI KEŞAN'IN YAPTIRDIĞI OKUL EĞİTİM-ÖĞRETİM İÇİN HAZIR

Ağrılı iş adamı Zeki Keşan ın memleketi Patnos ilçesi Çort Ali Köyünde yaptırdığı eğitim ve öğretim yuvası hizmet için hazır hale geldi.

Ağrı valiliği, milli eğitim müdürlüğü ile imzalanan protokol süresinde önce 5 derslik okul bitme aşamasına gelindiği 19 Eylül 2011 günü açılacak olan yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi milli bakanlığına teslim edileceği belirtildi.

Bugün yaptığımız Patnos gezisinde İş Adamı Zeki Keşan’ın yaptırdığı okulu görmek ve yakında tanımak nasip oldu. Zaten okullar açılmadan okulun %95 nin bittiğini birkaç gün içinde okulun teslim edileceği bir kez daha canlı şahidi ve tanığı olduk.

İş Adamı Zeki Keşan ile yaptığımız özel röportaj da Keşan şunları söyledi:

Yıllardan beridir Ağrı ilimizde çort Ali köyünde okul olmaması ve bu yüzden yüze yakın minik öğrencilerin zor şartlar altında karşı köylere giderek eğitimlerine devam etmelerine göz yummak beni rahatsız ediyordu ve okul kazandırmama neden oldu. Bundan dolayı öncelikle doğduğum ilçeye ve daha sonrasında inşallah Allah nasip ederse diğer yerlere de okul yaptırmayı düşünüyorum.

Tabi ki bu büyük yükün altında tek başıma kalkamayacağımı biliyorum imkanlarım el verdikçe eğitim yuvalarını yapmaya devam edeceğim,bunun için diğer Ağrılı iş adamlarının da okulu olmayan köy ve mezralara eğitim yuvaları yapıp cehaletin ancak okumakla son verileceğini n kanaatindeyim dedi.Son olarak sözlerine Filozof Ehmede  Xaninin şu meşhur sözü ,BİLİME SARILIN, ZİRA O SİZE BİLİNMEYENİ BAHSEDER sözü ile son verdi…

Ağrı Hürses Gazetesi:

Öncelikle siz değerli Ağrılı hemşerilerimin huzurunda ve sizler için Ağrılı iş adamımız sayın Zeki Keşan’a ilimize bu okulu kazandırdığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.İş adamı Keşan 22 Ağustos günü Patnos ilçesinde verdiği iftar yemeğinde adeta halkla büroksayi,seçilmişleri bir araya getirerek kaynaştırdı.Adeta Patnos tarihinde ilk defa 1500 e yakın vatandaşı iftar yemeğinde bir araya getirerek edate bayram öncesi bayram havası yaşattı.Gördüğümüz kadarıyla Keşanın sürekli memleketi ile ilişkileri devam etmektedir,halkın gönlünde ise kahraman olarak yer edindi.Bu arada bu eğitim yuvasını bitirilmesi adeta biz Hürses gazetesi çalışanlarını çok mutlu etmiştir.

Bundan sonraki hayatında Keşanı iş hayatında daha büyük mertebelerde insanlarımızı temsil etmesi en büyük arzumuzdur…

Yorum Ekle