SON DAKİKA

İlker Başbuğ: FETÖ'nün en büyük silahı istihbarat

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 15 Temmuz darbe girişimi ilgili açıklamalar yaptı. 08 Ağustos, 2016 07:01 Güncelleme: 08 Ağustos, 2016 07:01 İlker Başbuğ: FETÖ'nün en büyük silahı istihbarat
Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 15 Temmuz darbe girişimi ilgili açıklamalar yaptı.

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 'Atatürk'ün Kitap Aşkı, Okudukları ve Yazdıkları' konulu söyleşiye katıldı. Başbuğ, söyleşide 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbuğ, Gülen cemaatinin en büyük silahının istihbarat olduğunu belirterek, 'Bugün dünya nasıl yönetiliyor biliyor musunuz? Kişilere ait personel bilgileri üzerinden yönetiliyor. Ana silah bu. Üretmek ya da kontrol etmek istediğiniz kişilere ilişkin, kişisel istihbarat, en büyük silahtır. Dünya bunun üzerinde duruyor. Kişisel istihbarat çok önemli.Gülen cemaatinin ana silahı nedir biliyor musunuz? Kişisel istihbarat. Ana silahlarından bir tanesi bu. Bu çok büyük bir yapılanma, çok büyük bir istihbarat yapılanmasına dayanıyor. Bu konuyu çok büyük bir silah olarak kullandı, kullanıyor, kullanmaya da devam ediyor. Düşünce ve duyguyu sentez yapabiliyorsanız topluluğu arkanızdan götürmeniz, ölüme götürmeniz bile çok kolay' dedi.

Yorum Ekle