SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesinde Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı Kuruldu

Iğdır Üniversitesinde Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı Kuruldu 24 Aralık, 2018 03:05 Güncelleme: 24 Aralık, 2018 03:05 Iğdır Üniversitesinde Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı Kuruldu

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun kararıyla Üniversitemizde Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı kurularak bu anabilim dalına bağlı Organik Tarım İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programının açılması kararlaştırıldı.


Üniversitemiz Rektörlüğü'nün, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde disiplinlerarası eğitim vermek amacıyla Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalının kurulması ve ilgili anabilim dalına bağlı olarak  Organik Tarım İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programının açılması konusundaki teklifi 05/12/2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 25/12/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı dikkate alınarak, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4., 7. ve 5/d maddeleri uyarınca uygun görülmüştür.


“Organik Tarım İşletmeciliği şehrimiz için faydalı olacak”

Açılması kararlaştırılan anabilim dalı ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Doğu'nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır'da Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı açılmasının Iğdır'a tarım alanında çok faydalı olacağını kaydetti. Küreselleşmenin beraberinde getirdiği negatif çevresel etkenlerle insanların tekrar doğal alanlara yöneldiğini belirten Rektör Alma, "Tüketiciler artık her ürünün doğal olanını tercih ediyor. Bu eğilim Organik Tarım İşletmeciliğine olan ilgiyi daha da arttırıyor. Üniversite olarak bizler de ilimizin gelişimine katkı da bulunmak istiyoruz.

 

Doğunun Çukurovası olarak bilinen ilimizde organik tarımın gelişmesi için Ziraat Fakültesindeki hocalarımızla çiftçilerimize her alanda destek olmaya çalışıyoruz. Şimdi de Fen Bilimleri Enstitümüz bünyesinde Organik Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı kuruldu ve bu anabilim dalına bağlı Organik Tarım İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programımız açıldı. Bu kapsamda yeni bölüm ve programların açılmasına yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Iğdır Üniversitesini bölgedeki seçkin eğitim kurumlarından bir haline getirmek istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle