SON DAKİKA

Iğdır Üniversitesinde Kandil Simidi Dağıtıldı

Iğdır Üniversitesinde Kandil Simidi Dağıtıldı 02 Nisan, 2019 10:21 Güncelleme: 02 Nisan, 2019 10:21 Iğdır Üniversitesinde Kandil Simidi Dağıtıldı

Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Ziraat Fakültesi'nde 'Miraç Kandili' münasebetiyle Kültür ve Medeniyet Topluluğu tarafından kandil simidi dağıtıldı.


Kültür ve Medeniyet Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ercan İnce, Günün anlam ve önemine yönelik şu açıklamalarda bulundu: “ Recep ayının 27.  gecesine Miraç gecesi denir. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, Peygamber Efendimizin (s.a.v) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur.  Bu önemli günü hatırlamak ve birlikte kutlamak güzel bir duygu olduğunu ifade etmek istiyorum. Kandil simitlerimizi yerken birer Fatiha okumayı unutmayalım. Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere diyorum. İnşallah vatana millete yararlı birey olursunuz” dedi.


'Amacımız Daha Fazla İnsana Ulaşmak'

Kültür ve Medeniyet Topluluğu Başkanı Ahmet Çakmak ise; “Salı gününün miraç kandili olması münasebetiyle  biz  Iğdır üniversitesi Kültür Ve Medeniyet Topluluğu olarak  birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, insanların yüzünde  ve gönüllerinde bir tebessüm olmak bu mübarek günü ihya etmek  ve gönüllerdeki kandilleri yakmak amacıyla  Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü ziraat fakültesi,  üniversite camisi, Iğdır İl Müftülüğü, Iğdır Merkez Camisi ve Iğdır Devlet Hastanesi'nde toplam 600 paket   kandil simidi dağıtımı yaptık. Bu simitlerin daha fazla dağıtılmasını isterdik fakat bu  kandil simitlerin ücreti  herhangi bir  resmi ve özel kurum ve kuruluş tarafından karşılanmayıp sadece   bir  kısım öğrencilerin  kendi  arasındaki dayanışması ile  toplanıp sipariş edilip o şekil dağıtılmıştır. İsteğimiz kandil ve mübarek gecelerde   daha fazla insana ulaşıp kandil simidi  dağıtabilmektir” şeklinde konuştu.

 

 

 

 


 

Yorum Ekle