SON DAKİKA

Iğdır Üniversite ile Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

Iğdır Üniversite ile Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı 12 Mart, 2019 02:24 Güncelleme: 12 Mart, 2019 02:24 Iğdır Üniversite ile Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile Erzurum Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı arasında Üniversitemiz kampüs alanı içerisinde boş alanların uygun ağaç türleriyle ağaçlandırılması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.


Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen imza töreninde bir açıklamada bulunan Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ağaçlandırma çalışmaları kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uygun alanlarının ağaçlandırılmasına büyük bir önem verildiğini ifade etti. Bölge Müdürü Bıyıklı, imzalanan protokol çerçevesinde yapılacak çalışmalar sonrasında Iğdır Üniversitesi kampüs alanında güzel bir koruluğun ortaya çıkacağını belirtti.


Rektör Alma; “Iğdır'a yakışır yeşil bir kampüs oluşturacağız”

Rektör Alma da Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan işbirliğiyle kampüs alanında tekniğine uygun, bilimsel bir ağaçlandırma faaliyeti yürütüleceğini dile getirdi. Doğunun Çukurovası olarak bilinen Iğdır'a yakışır yeşil bir kampüs oluşturma adına ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Rektör Alma, yeşil alanları artırarak Türkiye'de emsal olacak doğal bir kampüs alanı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.


İmzalanan protokol çerçevesinde ağaçlandırılacak sahanın toprak analizleri, ağaçlandırmaya uygun alanlar için ağaçlandırma, toprak muhafaza uygulama ön etüt raporu ve dikilmesi planlanan fidanların temini Orman Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacak. Üniversitemiz ise, ağaçlandırma yapılacak olan alanların sınırlarının aplikasyonu, sahanın yangın ve diğer zararlı tehlikelerden korunması ve fidanların sulamasını gerçekleştirecek.

 

 


Yorum Ekle