SON DAKİKA

Görmez: Görevimiz köprü kurmaktır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bazı ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi. 10 Mayıs, 2013 19:41 Güncelleme: 10 Mayıs, 2013 19:41 Görmez: Görevimiz köprü kurmaktır

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Sabah saatlerinde Van'dan karayoluyla Yüksekova'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve beraberindekiler Yüksekova Van karayolu üzerindeki Yeni Köprü mevkinde  Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hakkari İl ve ilçe Müftüleri, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Çağlayan ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Konvoy halinde Yüksekova'ya gelen Görmez ve beraberindekiler için güvenlik güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Görmez ve beraberindekilerin katılacağı Merkez İhsaniye Camisi önünde güvenilik güçlerinin dedektör köpeklerle çevre araması yapması dikkat çekti.

gormez1.jpg

HAKKARİ VALİSİ BELEDİYE ZİYARETİNE KATILMADI

İlk olarak Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ'ı makamında ziyaret eden Görmez ve berberindekiler, Kaymakamlık ziyaretinden sonra Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora'yı Belediye binasında ziyaret etti. Ziyarete Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'nun katılmaması dikkat çekti.

Görmez'i burada Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora karşıladı. Başkan Borayla bir süre sohbet eden Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez'e, Başkan Bora tarafından Hakkâri kilimi hediye edildi. Hediyeyi aldıktan sonra Bora'ya teşekkür eden Görmez ise, Ercan Bora'ya Kuran-ı Kerim tevsiri setini hediye etti.

Görmez ve beraberindekiler belediye ziyaretinin ardından Yüksekova Müftülüğünü ziyaret ettiler.  Burada Hakkari İl Müftüsü ve M.Faysal Geylani ve Yüksekova Müftüsü Haşim Keskinle bir araya gelen Görmez ve beraberindekiler burada bir süre muhabbet ettikten sonra Merkez İhsaniye Camisinin açılışına katıldı. Açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yanı sıra BDP Hakkari Milletvekili Esad Canan, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Hakkari İl ve ilçe Emniyet Müdürleri, Hakkari İl ve ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Yüksekova Müftüsü Haşim Keskin, Diyanet İşleri Başkanı'na açılışa katılmalarından dolayı teşekkür etti.

gormez5.jpg

Daha sonra bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Esad Canan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bu ziyaretin geri kalınmış bir ziyaret olmasına rağmen önemli bulduklarını belirterek, “Yıllarca bu ülkede kardeş kanı döküldü. Buna bir son vermek için sorumluluk sadece siyasetçilerin omzunda olmamalıdır. Bu konuda özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve din adamlarına da büyük bir sorumluluk düşüyor. Onların da bu sorumluluğu üstlenmelerini bekliyoruz” dedi.

Canan'ın konuşmasından sonra kürsiye davet edilen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, açılışa katılan herkese teşekkür ederek, “Sözlerime başlarken hepinizi Allahın selamıyla selamlıyorum. Gelecek hafta bugün 3 aylara başlıyoruz. Şimdiden hepinizin Regaip Kandili mübarek olsun diyorum. Kıymetli kardeşlerim bugün benim için çok sevindirici bir gündür. Özellikle İhsaniye Camisinin açılmasını çok bekledim. Biraz sonra hepimiz omuz omuza bu camiye gireceğiz. Böyle güzel bir günde bize bu mutluluğu yaşatan yüce rabbimize hamd olsun. Özellikle bu bölge bu topraklar sadece maneviyat yeri olmamıştır. Bu topraklar büyük insanlar yetiştirmiş topraklardır” dedi.

'DİN ADAMLARININ GÖREVLERİ İNSANLARIN YÜREKLERİ ARASINDA KÖPRÜ KURMAKTIR'

Mescitleri ancak Allah'a iman edenler ahirette iman edenler namazı dost doğru kılanlar zekatlarını dost doğru verenler ve Allah'tan başka hiç kimseden korkmayanlar imar ederler diyen Görmez, “ Ayette geçen imar kelimesi son derece önemlidir. İmar yürekleri tamir etmek, gönül dünyamızı ıslah etmektir. Gönül dünyalarını imar edemeyen toplumlar şehirlerini ülkelerini imar edemezler, dünyayı mamur edemezler. Bütün dertlerimizin kökeninde bir şey var biz kalplerimizi ihmal ettik. Ama bunu birbirimize söylemekten de imtina ediyoruz. Hep birlikte bunu itiraf edelim. Bizi kardeş kılan o yüce değerleri ihmal ettik. Elbette o yüce değerlerin yorumunun da binlerce yanlış değerlendirmeler yapıldı. Yanlış düşünceler ve islamın asla kabul etmeyeceği düşünceler bütün bunlar yüreklerimizi kaskatı kıldı. İnsan kalbini, gönlünü ve yüreğini ihmal ettiği zaman kalbi taşlaşır. Taş ondan daha yumuşak hale gelir. Bunun için öncelikle bütün sorunların kökeninde var olan temel sorunlar üzerinde durmamız gerekiyor. Yüreklerimizi ihmal etmememiz gerekiyor. Camimler bizi mamur etmek için vardır. Bizi imar etmek için vardır. Şimdi camiye gireceğiz ve cami bizi imar edecek. Kalplerimizi birleştireceğiz. Camilerde biz bedenleri buluşturduk ama kalpleri buluşturamadık. Bizim diyanet işleri başkanlığımız olarak bu görev konjektoral mevsimlik zaman bağlı bir görev değildir. Barış sürecinden bahsedildi, bu ülkede minberde görev yapan bütün din görevlilerin, minaresinde ezan okuyan bütün diyanet personelinin görevli olmayan bütün seydaların, bütün mollaların, bütün hocaların bütün alimlerin görevi aynı zamanda bu topraklarda yaşayan bütün insanların yürekleri arasında köprüler kurmaktır. Nerede bir kırık kalp varsa, onu tamir etmektir, nerde hor görülen bir kardeşimiz varsa onun elinden tutmaktır. Bu hepimizin asli görevidir" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Merkez İhsaniye Camisinin açılış kurdelesini kesen Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu mabedin bu caminin herkese hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Açılıştan sonra vatandaşlarla birlikte Cuma namazı kılan görmez, namaz sırasında verdiği vaazda birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Namazdan sonra Görmez ve beraberindekilerin, Merkez İmamı-ı Şafi Kur-an Kursu'nun temel atma törenine katılacakları ve ardından da Şemdinli'ye hareket edecekleri belirtildi.

gormez4.jpg

gormez3.jpg

Yorum Ekle