SON DAKİKA

Engellilere Anlamlı Jest

“Sizlere ne kadar hizmet etsek azdır” 04 Aralık, 2018 04:52 Güncelleme: 04 Aralık, 2018 04:52 Engellilere Anlamlı Jest

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle engellilere 40 adet akülü araç dağıtıldı.

 

Akülü araçlarına kavuşan engellilerin mutluluğu gözlerinden okundu.

 

Hollanda'da yaşayan gurbetçilerin kurduğu AllFor Life Derneği aracılığıyla tahsis edilen akülü araçlar, düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine; Erzurum Valisi Okay Memiş, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, AllFor Life Derneği Başkanı Ömer Erden, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve engelli yakınları katıldı.


Törende konuşan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürü Cemil İlbaş, engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmanın sosyal devlet anlayışının gereği olduğuna vurgu yaptı. İlbaş , “Engelli vatandaşlarımızın problemleri yalnızca kendileri ve aileleri içinde değil, toplumun tüm kesimlerini kuşatan ve bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gereken bir konudur. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir yandan engellilerinin yaşadığı sorunları ve bu konuda atılması gereken adımları öne çıkarırken diğer yandan sorunların çözümü yolunda devletimize, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve bireylere düşen görevleri de hatırlatarak farkındalık oluşturur” dedi.


“Sizlere ne kadar hizmet etsek azdır”


Engelli vatandaşlara hizmet etmenin önemine değinen Erzurum Valisi Okay Memiş ise,  “Devlet olarak hem engelli vatandaşlarımıza hem de ailelerine çok önemli hizmetler verilmektedir. Büyükşehir Belediyesi'nin de yaptığı alt yapı yatırımlarında ve diğer hizmetlerde sizlere yönelik güzel çalışmaları var. Ayrıca bu araçların tamir ve bakımında da sürekli bizim yanımızdalar. O yüzden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'e ve bütün ekibine de ayrıca teşekkür ederim. Asıl teşekkürü AllFor Life Derneği Başkanına ve Hollanda'dan gelen değerli hemşehrilerimize yapıyorum. Gittikleri yerde bizleri çok iyi temsil ediyorlar. Dadaş kültürünü, Nene Hatun'u, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri gibi milli manevi değerleri gittikleri yerlerde de yaşıyorlar ve yaşatıyorlar. Memleketlerini unutmuyorlar. Toplumun neredeyse %6'sı ila %10'u gibi bir oranında engelli kardeşlerimiz var. Bu vatandaşlarımız eskiden hep evlerin içerisindeydi. Hayatın içine karışamıyorlardı. Eskiye göre şu anda çok daha iyi durumda olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Buna rağmen yine eksikliklerimiz var. Umarım bunları hep birlikte gidereceğiz. Siz engelli kardeşlerimizi daha fazla hayatın ve iş dünyasının içinde görmek istiyoruz” dedi.


Törene katılan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, “Umuyorum ki çok daha büyük katkılar için uğraşacağız. Allah devletimize zeval vermesin. Çok daha iyi hizmetler vereceğinden de eminiz. Sizleri saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından engeli araçları sahiplerine teslim edildi. Araçların bakım ve onarımları Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.


Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ise araçların bakım ve onarımlarının dışında eğitim için de destek sunacakları müjdesini vererek şu ifadeleri kullandı;“Ulaşım Daire Başkanlığı olarak engelli kardeşlerimizin yeni dağıtılan araçlara adaptasyonu için bir pistte eğitim vereceğiz, gönüllüyüz. Bu konudaki diyaloglarımız devam ediyor. Engelli araçları ile ilgili tüm bakım ve onarımları konusunda da yardım edeceğiz. Akülü araçların en büyük sorunlarından bir tanesi de akülerinin kısa sürede bitebilmesi.  Otobüs duraklarında şarj edilebilmesi için kolaylıklar sağlandı”


Basın açıklaması ve konuşmaların ardından ihtiyaç sahiplerine araçların anahtarları teslim edildi.

Yorum Ekle