SON DAKİKA

Eleşkirtte Mobil Gençlik Merkezi Projesi

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Projesi kapsamında yapılan Mobil Gençlik Merkezi Projesi kapsamında öğrenciler daha önce görmedikleri oyun alanlarıyla tanıştı. 27 Ekim, 2017 04:28 Güncelleme: 27 Ekim, 2017 04:28 Eleşkirtte Mobil Gençlik Merkezi Projesi

Eleşkirt Orta Okulu bahçesine kurulan oyun stantları ile çocuklar hayatında ilk defa mini golfla tanışırken ok atma , satranç , basketbol gibi oyunları da oynama fırsatı buldu. Eğlence şölenine dönen projede halat çekme yarışı ve çuval yarışlarına öğretmenlerde dahil olunca birbirinden güzel ve eğlenceli görüntülere sahne oldu.


Yaklaşık 3 saat süren eğlenceli proje toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi.

Yapılan projeye dair Ağrı Gençlik merkezi müdürü Mehmet Nuri Okan yaptığı açıklamada '' Gençlik Spor bakanlığımızın gençlik projeleri kapsamında gerçekleştirmiş olduğu mobil gençlik uygulamalarından ,Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi olmak üzere 21 ilimizde gerçekleştirilen 25 mobil gençlik projesinden birini bu gün Eleşkirt orta okulumuzda gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Projemizin genel amacı gençlerimizin özellikle terör afetinden terör belasından muhafaza etmek , onlara sosyal sportif aktivitelere manasında bu güzelliklerle tanıştırıp ,hayata daha güzel bir şekilde tutunmalarını sağlamak ,daha güzel bir gelecek için onlara bir nebzede olsa küçük bir katkı sunmak için bu gün bu projemizi burada gerçekleştirdik. Projemiz gönüllü gençlerimizle gerçekleştirildi. ''dedi.


Mobil gençlik merkezi koordinatörü Cihangir Arslan yaptığı açıklamada '' Şimdiye kadar Ağrı merkez de dahil köylerimiz ve ilçelerimizde 14 tane okulumuza ulaşmış bulunmaktayız. Her gittiğimiz okulda okulun genelini kapsayacak şekilde organizasyonlar yapıyoruz. Bu organizasyonların içinde öğrencilerin ilk defa gördüğü oyun alanları kuruyoruz. Parkurlar oluşturuyoruz ve bu parkurlar vasıtasıyla öğrencilerin doyasıya eğlenmelerine katkı sağlıyoruz. Projenin amacı gençlerin okullarından ve bulundukları alanlardan uzaklaşmadan gençlere bizim ulaşmamızı sağlamak.

 

Çünkü biliyorsunuz bazen imkanlar kısıtlı olabiliyor. Bizler öğrencilerimizin ayağına giderek imkanlarımızı sunuyoruz. Oyun alanlarımız ; basketbol , voleybol , hentbol , golf , santranç , tangram , matrak , halat çekme , torba yarışları gibi aklınıza gelebilecek bir çok oyun alanlarını burada oluşturuyoruz ve öğrencilerin ilk defa görebildikleri mesela mini gol ilk defa gördükleri bir alan oluşturuyoruz yada öğrencilerin oynarken zevk alabilecekleri oyun alanlarını oluşturmaya çalışıyoruz ''dedi.


Eleşkirt İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sebahattin Güzel Bu tür projelerin önemine değinerek sürekliliği için ellerinden geleni yapacağını söyledi. Çocukların yüzlerindeki tebessümün mutluluğun kendilerine hayat verdiğini ve huzur bulduklarını sözlerine ekleyen Güzel Bu başarılı proje nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti.


Eleşkirt Orta okulu bahçesinde yapılan Etkinliğe İl gençlik merkezi müdürü Mehmet Nuri Okan , Eleşkirt Gençlik Spor Müdürü Sebahattin Güzel , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erol Bayram ve Erol İsen , okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorum Ekle