SON DAKİKA

Eleşkirtli Muhtarlardan Demokrasi Dersi

31 Aralık, 2011 05:40 Güncelleme: 31 Aralık, 2011 05:40 Eleşkirtli Muhtarlardan Demokrasi Dersi

İlçe Kaymakam'lığı mütevelli hayet üyeleri seçimi 5236 sayılı kanunun 19 maddesinde anlatıldığı üzere İlçelerde Kaymakam başkanlığında oturumlar başlar ve seçimle oraya hayır sever iş adamları ilçede faaliyet gösterek STK temsilcileri ve iki muhtar olmak üzere 12 kişiden oluşur.

Eleşkirt Kaymakam'lığı Mütevelli Heyeti üyeliğine bu İlçedeki Muhtarlar derneği oy birliğiyle 3 dönemdir Muhtarlık yapan Güneykaya Muhtarı Ahmet Arslan’ı oy birliği ile seçtiler.

Eleşkirt Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Sarı seçimle alakalı dernekte yaptığı konuşmada;İlçe Kaymakam'lığı Mütevelli Vakıf Heyetinin çok önemli bir organ olduğunu ,İlçe’deki bütün kamu yardımlarının bu kurul tarafından red-yada kabul edildiğini bu yüzden bu kurula aday olan arkadaşlarımız birden fazla olduğunda derneğe üye arkadaşlarımızla müzakere edip tek aday üzerinde anlaşarak oy birliğiyle üye olacak arkadaşımızı seçiyoruz.

Mütevelli Heyeti üyesi olan arkadaşımız bu sorumluluk bilinciyle kurulda görev yapıp yardımların hakkaniyetle dağıtılması konusunda daha hassas davranmaktadır dedi.

Yorum Ekle