SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta "Geçmişten Günümüze Doğubayazıt'lı Alimler ve Manevi Kalkınmamızdaki Katkıları" konulu panel

Doğubayazıt'ta "Geçmişten Günümüze Doğubayazıt'lı Alimler ve Manevi Kalkınmamızdaki Katkıları" konulu panel 20 Aralık, 2017 17:54 Güncelleme: 20 Aralık, 2017 17:54 Doğubayazıt'ta  "Geçmişten Günümüze Doğubayazıt'lı Alimler ve Manevi Kalkınmamızdaki Katkıları" konulu panel

Doğubayazıt'ta  "Geçmişten Günümüze Doğubayazıt'lı Alimler ve Manevi Kalkınmamızdaki Katkıları" konulu panel düzenlendi.

 



Doğubayazıt Kutlu Aktaş Salonunda gerçekleştirilen , moderatörlüğünü, Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu ve Ahmed-i Hani Bilim, Kültür ve Sanat Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Salih geçit'in yaptığı “ Geçmişten Günümüze Doğubayazıtlı Alimler ve Manevi Kalkınmamızdaki Katkıları" konulu panele,panalist olarak  Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. İsmetullah Sami, Yrd. Doç. Dr. Fuat Karabulut katıldı.

Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak, yaptığı konuşmada Bayazıt'ta yetişmiş ilim ve fikir adamlarının yaşamaların da örnekler verdi.

Yrd. Doç. Dr. İsmetullah Sami ise Ehmedê Xanî'nin yaşamı ve eserlerini hakkında bilgi sundu.

 

Yrd. Doç. Dr. Fuat Karabulut Halife Yusuf'un eserlerinin tanıtımı yaparak,yaşamı ve inanç konusunda fikir ve görüşlerini anlattı.

 

Araştırma merkezinin müdürü Geçit, panel sonunda bir analiz yaparak yöremizde yetişen alimlerin bilimsel görüş ve düşüncelerle topluma  rehber olduklarını ifade etti.

Haber:Cavat Güner

 

Yorum Ekle