SON DAKİKA

Doğubayazıt'ın Karla Kaplı Görkemli Mirası; İshakpaşa sarayı

. 28 Ocak, 2024 09:20 Güncelleme: 28 Ocak, 2024 09:21 Doğubayazıt'ın Karla Kaplı Görkemli Mirası; İshakpaşa sarayı

Doğubayazıt'ta yer alan Osmanlı döneminin muazzam eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı, kışın beyaz bir örtüyle öne çıkıyor. 

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan bu tarihi yapı, 1685-1784 yılları arasında inşa edilmiş bir külliye olarak zengin bir tarih ve mimariyle öne çıkıyor.

Saray, içerisinde barındırdığı cami, türbe, kütüphane, mahzen, koğuş, harem ve selamlık gibi farklı bölümleriyle dikkat çekerken, mimarisinde Selçuklu, Osmanlı ve Batı etkilerini bir araya getiriyor. "Medeniyetler geçidi" olarak anılan bölgede, 1900 rakımlı bir tepe üzerine konumlanan saray, sarp kayalıklar arasında adeta bir kartal yuvası gibi yükseliyor.

İshak Paşa Sarayı, kış mevsimiyle birlikte bölgede etkili olan kar yağışıyla bembeyaz bir örtüyle kaplanıyor. Bu doğal güzellik, sarayın görünümünü değiştirerek ziyaretçilere eşsiz bir manzara sunuyor. Karla bürünen saray, sadece tarih ve mimari açıdan değil, aynı zamanda muazzam bir kış manzarasıyla da büyüleyici bir deneyim sunuyor.

Ziyaretçiler, sarayın karla kaplı ihtişamını görüntüleyerek sosyal medyada paylaşıyor. İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret edenler, rehberlerden tarihi ve mimari detayları dinleyerek, sarayın her mevsimde farklı bir güzellik sunduğunu keşfetme fırsatı buluyor. Sarayın kış güzelliğine hayran kalan yerli ve yabancı turistler, bu benzersiz eserin her mevsim görülmeye değer olduğunu dile getiriyor.


Yorum Ekle
Etiketler