SON DAKİKA

Diyarbakır'a Kayyum Atandı

Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alındığı sonrasında ise tutuklanmalarının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne, Ankara'nın Etimesgut İlçe Kaymakamı Cumali Atilla kayyum olarak atandı 01 Kasım, 2016 14:08 Güncelleme: 01 Kasım, 2016 14:08 Diyarbakır'a Kayyum Atandı

Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alındığı sonrasında ise tutuklanmalarının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne, Ankara'nın Etimesgut İlçe Kaymakamı Cumali Atilla kayyum olarak atandı

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde 25 Ekim'de gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, önceki gün çıkarıldıkları mahkemece, “Terör örgütüne üye olma suçundan” tutuklanarak, Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. İçişleri Bakanlığı, belediyeye, Ankara'nın Etimesgut İlçe Kaymakamı Cumali Atilla'yı kayyum olarak atadı. Atilla'nın yarın sabah göreve başlayacağı tahmin ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, atanacak kayyum'un, kamu görevlisi olacağını, siyasi bir partiye mensup olan birinin olamayacağını belirterek, Kayyum atanmasıyla ilgili bir süre vermenin doğru olmayacağını söylemişti.

 

Yorum Ekle