SON DAKİKA

Dikkat İçeride Usta Var!

Kaybolmuş değerleri gün yüzüne çıkararak ekonomiye kazandıran Erzen Deri, 'Dikkat içeride usta var!' projesi ile yapılan çalışmaları vatandaşlarla buluşturuyor 29 Aralık, 2018 05:29 Güncelleme: 29 Aralık, 2018 05:29 Dikkat İçeride Usta Var!

Kaybolmuş değerleri gün yüzüne çıkararak ekonomiye kazandıran Erzen Deri,  'Dikkat içeride usta var!' projesi ile yapılan çalışmaları vatandaşlarla buluşturuyor.

 

Erzurum'da unutulmuş el sanatlarını yeniden ortaya çıkarmayı hedefleyerek 2014 yılında faaliyete başlayan Erzen Deri Atölyesi'nde deriler sanat eserlerine dönüştürülüyor. Erzen Deri Ürünleri Üretim Atölyesinde düzenlenen kurslar sonrasında başarılı olan bireyler istihdama kazandırılıyor. Erzurum MNG AVM'de 20 Aralık – 20 Ocak tarihleri arasında  “Dikkat içeride usta var!” projesi ile deri severlerle bir araya gelen sanatkârlar, derinin işleme aşaması ile birlikte tarihteki yeri hakkında da bilgi paylaşımında bulunuyorlar.


İstihdamın artırılması ve ekonomiye katkı sunulması amacı taşıdıklarını ifade eden Esker A.Ş. Genel Müdürü Baran Zahit Türk “  Yıpranmış değerlerin yeniden gün yüzüne çıkarılması için büyük bir özveri ile çalışıyoruz.  Her geçen gün biraz daha genişleyen ekibimiz, Erzen markası ile üretim tesislerimizi geliştirip yerel ve ulusal bazda hizmet sunmayı öncelikli hedef olarak görüyoruz. Erzurum dericilik hususunda Türkiye'nin önde gelen merkezleri arasında yer alacak potansiyele sahip bir şehir. Burada başlatmış olduğumuz proje ile topluma hem maddi hem manevi katkı sunmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz Erzurum, önceliğimiz istihdam” dedi.


Yorum Ekle