SON DAKİKA

Deniz Feneri savcıları beraat etti!

Yargıtay, Deniz Feneri derneği soruşturmasını yürütürken HSYK kararıyla 'resmi belgede sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlarından yargılanmalarına karar verilen ve soruşturmadan el çektirilen üç savcı hakkında verilen beraat kararını onadı. 26 Şubat, 2014 08:39 Güncelleme: 26 Şubat, 2014 08:39 Deniz Feneri savcıları beraat etti!

ANKARA - Yargıtay Ceza Genel Kurulu (YCGK), Deniz Feneri e.V. derneğinin Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturmayı yürütürken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla, “ resmi belgede sahtecilik” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından yargılanmalarına karar verilen ve soruşturmadan el çektirilen Ankara Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında verilen beraat kararını oybirliğiyle onadı.

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. derneğinin Türkiye bağlantılarına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılar hakkında, eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu soruşturmanın asıl şüphelilerinin mal varlıklarına konulan tedbir kararı nedeniyle HSYK tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Dosyadan alınmışlardı
Soruşturma sürerken üç savcı, Deniz Feneri dosyasından alınırken, Türkaslan hakkında tedbir kararı nedeniyle “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından 3 yıldan 8 yıla, Yaren ve Tamöz hakkında ise, “görevi kötüye kullanmak” suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Dava, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görüldü. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle üç savcının da ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Beraat kararına, Deniz Feneri soruşturmanın asıl failleri olan sanıkların avukatları itiraz etti. İtirazı Yargıtay Ceza Genel Kurulu görüştü ve beraat kararlarına yapılan itirazı reddetti. Böylece 3 savcı hakkında verilen beraat kararları kesinleşmiş oldu.

Yorum Ekle