SON DAKİKA

Demirtaş, dokunulmazlıkları konuşmak için Avrupa'ya gidiyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Birliği (AB) kurumlarıyla bir dizi üst düzey diplomatik görüşme yapmak üzere 14-17 Haziran tarihleri arasında Brüksel ve Strasbourg'da olacak. 13 Haziran, 2016 02:46 Güncelleme: 13 Haziran, 2016 02:46 Demirtaş, dokunulmazlıkları konuşmak için Avrupa'ya gidiyor
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Birliği (AB) kurumlarıyla bir dizi üst düzey diplomatik görüşme yapmak üzere 14-17 Haziran tarihleri arasında Brüksel ve Strasbourg'da olacak.

Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in de eşlik edeceği Demirtaş, Avrupa Parlamentosu BaşkanıMartin Schulz, AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Sosyal Demokrat Parti (PES) Başkanlık Konseyi ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile de görüşecek.

Programının Strasbourg ayağında ise Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sayın Thorbjørn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Sayın Nils Muiznieks ile bir araya gelinecektir.

Demirtaş ve beraberindekilerin yapacağı görüşmelerin başlıkları arasında 'Türkiye'de artan şiddet' ile'dokunulmazlıkların kaldırılması sonucu ortaya çıkabilecek siyasi riskler' bulunuyor.

Yorum Ekle